Joel Pohjanpalo debytoi HSV:n voittaessa – pääsi kentälle loppuminuuteiksi - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Joel Pohjanpalo debytoi HSV:n voittaessa – pääsi kentälle loppuminuuteiksi

Maajoukkuehyökkääjä pääsi loppuhetkillä kentälle HSV:n kurittaessa Nürnbergiä.

Joel Pohjanpalo pääsi uuden seuransa HSV:n riveissä kentälle viimeisiksi minuuteiksi.

30.1.2020 23:26

Torstai-ilta toi hyviä uutisia Joel Pohjanpalolle. Suomen A-maajoukkueen runkomiehistöön kuuluva hyökkääjä oli siirtynyt viikolla lainalle Hamburger Sport-Vereiniin. Peliaika Bayer Leverkusenissa olisi ollut kortilla, joten kevätkausi 2. bundesliigan kärkitaistoissa pyörivän HSV:n paidassa tuo varmasti enemmän peliminuutteja.

Torstaina niitä tuli vain kymmenkunta, sillä vaihtopenkillä ottelun aloittanut Pohjanpalo pääsi nurmelle 83. minuutilla. Siinä vaiheessa HSV johti ottelua 4–1, joten sarjanousuun tähyävien hampurilaisten tilanne oli huoleton. Sarjassa toiseksi viimeisenä majailevasta Nürnbergistä ei ollut valkopaidoille kunnon vastusta.

Hampurilaiset painelivat ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon Bakery Jattan ja Lukas Hinterseerin maaleilla. HSV:n valmentaja Dieter Hecking oli tyytyväinen näkemäänsä eikä tehnyt tauolla vaihtoja.

Puolustuksen kautta

Kun vierailija Nürnberg kavensi pelin 2–1:een 52. minuutilla, Hecking painotti tarkkaa puolustamista entistä enemmän. Kokenut luotsi säästi ensimmäistä vaihtoaan 76. minuutille. Sitä ennen Sonny Kittel oli vienyt rangaistuspotkulla isännät 3–1-johtoon.

Hecking vaihtoi keskikenttäpelaajan puolustajaan, eikä Pohjanpalo päässyt kirmaamaan nurmelle. Satamakaupungin yleisö pääsi lopulta taputtamaan uudelle kärkimiehelle, kun maalintekijä Hinterseer tuli vaihtoon. Maalipaikkoihin suomalainen ei päässyt.

Valmentajan mukaan suomalaiselle on luvassa jatkossa enemmän vastuuta.

– Täällä tehtäväni on ennen kaikkea maalinteko. Pitää olla boksissa vahva, voittaa tilanteita ja tehdä maaleja, Pohjanpalo sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa siirron varmistuttua.

HSV nousi sarjakakkoseksi

Hänen mukaansa juuri sitä Hecking häneltä haluaa.

25-vuotiaalle ”Jollelle” tulevat peliminuutit ja avautuvat maalipaikat merkitsevät paljon, sillä hänellä on takanaan tuskallisia vuosia. Vaikea nilkan luuvamma oli lopettaa hänen uransa. Leverkusenissa kertyi kolmen ja puolen vuoden aikana vain 22 ottelua.

– Pitää muistaa, että edelliset neljä siirtoikkunaa olin aina loukkaantuneena, eikä silloin voi lähteä lainalle, vaikka haluaisikin.

Voitollaan HSV nousi toiseksi eli suoran nousijan paikalle. Samassa pistemäärässä on VfB Stuttgart, kun kärjessä viilettävä Arminia Bielefeld on kolmen pisteen päässä. Nürnberg pysyy puolestaan suoran putoajan paikalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?