Teemu Pukki kertoi HS:lle ikimuistoisesta EM-karsintahetkestä: ”Vaimoni piti rauhoitella minua” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki kertoi HS:lle ikimuistoisesta EM-karsintahetkestä: ”Vaimoni piti rauhoitella minua”

Teemu Pukki koki suuria tunteita 15. lokakuuta 2019.

Teemu Pukki koki suuria tunteita 15. lokakuuta 2019.

Julkaistu: 15.1. 8:39

Teemu Pukki seurasi ottelua Kreikka–Bosnia Hertsegovina autossa matkapuhelimensa näytöltä.

Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Teemu Pukki, 29, kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa hetkestä, jolloin hän tajusi, että ikuisesta sinivalkoisesta unelmasta voi ihan oikeasti tulla totta.

Huuhkajat selvitti tiensä EM-lopputurnaukseen viime syksyn otteluihin huipentuneesta karsintalohkosta. Huuhkajat sinetöi kisapaikkansa päihittämällä kotonaan Liechtensteinin 3–0 lohkon toiseksi viimeisessä ottelussa.

Italia voitti lohkon ylivoimaisesti. Pitkään ennen sitä spekuloitiin, miten Suomen päävastustajien keskinäiset ottelut vaikuttavat Huuhkajien sijoitukseen ja kisamahdollisuuteen saapasmaan takana.

Suomi kellisti Armenian 3–0 lokakuussa Turussa pelatussa ottelussa. Riemukas uroteko lennätti Huuhkajia aiempaa lähemmäs EM-kisoja. Kreikka kohtasi myöhemmin samana iltana kotonaan Bosnia ja Hertsegovinan.

Jokainen suomalainen jalkapalloihminen toivoi juuri Kreikan voittoa kyseisessä ottelussa: se heikensi oleellisesti Bosnia ja Hertsegovinan mahdollisuuksia uhata Huuhkajia.

Pukki kertoo, että hän seurasi ottelua Kreikka–Bosnia ja Hertsegovina matkapuhelimesta näytöltä, kun hän palasi Turusta autokyydillä Helsinkiin vaimonsa, lapsensa ja siskonsa miehen kanssa.

– Kun Kreikka teki sen maalin, vaimoni piti rauhoitella minua, ettei Olivia heräisi. Siinä vaiheessa tuli sellainen fiilis, että hoidamme tämän. Mikään ei enää estä sitä, Pukki kertoi HS:n haastattelussa.

Kreikka voitti ottelun 2–1. Näin Suomella oli mahdollisuus sinetöidä EM-kisapaikka karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa Liechtensteinia vastaan.

Pukki paljastaa, että hän pyörähti Helsingissä muutamalla oluella joidenkin pelaajatoveriensa kanssa.

– Ei juhlimassa, mutta se nyt on ollut tapana käydä välillä muutamalla oluella.

Urheilugaalassa torstaina

Pukki saapuu torstaina Helsingissä pidettävään Urheilugaalaan. Hän on vahva ehdokas Vuoden urheilijaksi.

Pukki on ollut sivussa Norwich Cityn kahdesta viimeisestä ottelusta takareisivamman vuoksi.

Hyökkääjältä odotetaan maaleja seuraavaksi lauantaina, kun hänen joukkueensa kohtaa kotonaan Bournemouthin. Ottelussa on valtavat panokset: molemmat seurat taistelevat putoamista vastaan.

Norwich pelaa sen jälkeen keskiviikkona, jolloin se matkustaa Tottenhamin vieraaksi.

Tuoreimmat osastosta