Huuhkajien EM-kisapeleihin on huima kysyntä Suomesta – valtava määrä lippuanomuksia yhdessä päivässä! - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien EM-kisapeleihin on huima kysyntä Suomesta – valtava määrä lippuanomuksia yhdessä päivässä!

Suomalaiset ovat jo nyt jättäneet pääsylippuhakemuksia Huuhkajien otteluihin huomattavasti enemmän kuin myynnissä on lippuja.

Suomalaiset ovat jo nyt jättäneet pääsylippuhakemuksia Huuhkajien otteluihin huomattavasti enemmän kuin myynnissä on lippuja.

Julkaistu: 11.12.2019 7:03, Päivitetty 11.12.2019 17:11

Suomen kannattajat ovat jo nyt hakeneet kymmeniä tuhansia pääsylippuja EM-kisoihin.

Jo tässä vaiheessa on selvää, etteivät kaikki halukkaat Huuhkajien kannattajat pääse seuraamaan Suomen historiallisia EM-kisaotteluita Kööpenhaminan ja Pietarin stadioneille ensi kesänä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Suomesta tehtiin jopa 40 000 pääsylippuhakemusta Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle heti uuden myyntivaiheen alkamispäivänä 4. joulukuuta.

Suomelle myönnetyt pääsylippukiintiöt EM-kisaotteluihin ovat rajalliset. Avausotteluun Kööpenhaminaan Tanskaa vastaan Suomen kiintiö on vain 5 000 lippua, seuraaviin kahteen otteluun Pietarissa 8 000 per ottelu.

Uefa ei suostunut tiistaina kommentoimaan Suomesta tulleiden hakemusten määrää, koska hakuaika on vielä kesken. Hakuaika jatkuu Uefan verkkosivuilla keskiviikkoon 18. joulukuuta asti.

Huuhkajat saa Kööpenhaminaan ja Pietariin hyvän kannustuksen, vaikka kaikille halukkaille ei riitä pääsylippuja.

Huuhkajat saa Kööpenhaminaan ja Pietariin hyvän kannustuksen, vaikka kaikille halukkaille ei riitä pääsylippuja.

Kysynnän ollessa tarjontaa suurempi Uefa arpoo rekisteröityneiden hakijoiden joukosta ne onnelliset, jotka saavat ostaa lipun.

Suomen kiintiö kolmeen otteluun on yhteensä 21 000 lippua. Näistä osa menee kannattajayhdistys SMJK:lle ja eri sidosryhmille. Varsinaiseen lippuarvontaan jää jäljelle 13 200 lippua.

Vip-lippu 1 500 eurolla

Otteluihin voi yrittää päästä myös toista reittiä. Uefalla on myynnissä parhaillaan hospitality- eli niin kutsuttuja vip-lippuja. Nämä ovat huomattavasti kalliimpia kuin lipunmyyntiarvonnassa olevat pääsyliput.

Esimerkiksi Suomen otteluihin Pietarissa Venäjää ja Belgiaa vastaan oli tiistaina päivällä myynnissä vip-lippuja alkaen noin 1 500 euroa kappale.

Tanska–Suomi-ottelun vip-liput on jo myyty loppuun.

Kaikki lipunmyynti EM-kisoihin tapahtuu Uefan kautta.

Ensikertalaisten rynnistys

Suomen pelaaminen jalkapallon miesten arvokisoissa ensimmäistä kertaa ja helppo matkustaminen kisakaupunkeihin ovat olleet omiaan kiihdyttämään fanien kiinnostusta.

Silti ollaan vielä suhteellisesti kaukana Islannissa syntyneeseen huumaan saarimaan ensiesiintymisistä arvokisoissa.

Kun Islanti pelasi ensimmäistä kertaa EM-kisoissa 2016, kisat järjestäneeseen Ranskaan matkusti noin 27 000 islantilaiskannattajaa, eli noin kahdeksan prosenttia koko maan väestöstä. Suomen kohdalla tuolla prosentilla kannattajalukema olisi noin 440 000!

Islanti pääsi kokemaan arvokisahuumaa 2016 ja 2018.

Islanti pääsi kokemaan arvokisahuumaa 2016 ja 2018.

Kun Islanti pelasi viime MM-kisoissa Venäjällä 2018, maasta tehtiin 66 000 pääsylippuhakemusta – vaatimattomasti mukaan yritti siis joka viides islantilainen.

Suomen lisäksi Pohjoismaista ensi kesän EM-kisoihin ovat selviytyneet Tanska ja Ruotsi. Islannilla ja Norjalla on vielä mahdollisuus lunastaa kisapaikka ensi kevään pudotuspeleistä.

Juttua muokattu klo 17.10: 2018 pelattiin MM-kisat.

Huuhkajien alkulohkon ottelut ensi kesän EM-kisoissa:

13.6. Tanska–Suomi (Kööpenhamina)

17.6. Venäjä–Suomi (Pietari)

22.6. Suomi–Belgia (Pietari)

Tuoreimmat osastosta