Englannissa maaleja takova Marcus Forss, 20, on jatkuvasti inhottavassa välikädessä: ”En voi sanella seuralleni mitään”

Maajoukkue kiinnostaa Marcus Forssia. Seurajoukkuekiireet luovat hänelle ikävän ongelman.

Marcus Forss on saanut tottua olemaan juhlien keskipisteenä Wimbledonissa kiitos maalitehtailunsa.

10.12.2019 10:36

Tehokkaita hyökkääjiä ei voi koskaan olla liikaa. Se tiedetään suomalaisessa jalkapallossa erityisen hyvin.

Siksi onkin ollut erikoista seurata Marcus Forssin, 20, saagaa Palloliiton kanssa.

Englannin Ykkösliigassa AFC Wimbledonissa lainalla pelaava Forss on ampunut 12 sarjapelissä yhdeksän maalia. Palloliitossa Forssin otteita seurataan kiinnostuneina mutta samalla harmistuneina.

Forss ei ole osallistunut tällä kaudella alle 21-vuotiaiden maajoukkueen peleihin. Hän on ilmoittanut keskittyvänsä seurajoukkueensa otteluihin. Tuoreimpiin maajoukkuepeleihin hänelle ei tullut lainkaan kutsua päävalmentaja Juha Maliselta.

Forss teroittaa Ilta-Sanomille, että sinivalkoinen paita kiinnostaa häntä. Hyökkääjä huomauttaa myös, että hän on pakkoraossa. Ykkösliigassa ei pidetä maaottelutaukoa, eli sarjapelit jatkuvat samaan aikaan kansainvälisten ottelujen kanssa.

– Seuran olisi pakko päästää minut, jos pyytäisin. He ovat sanoneet, että totta kai voin mennä, mutta jos joku muu onnistuu paikallani kun olen poissa, niin sitten olen penkillä seuraavissa peleissä. Olen 20-vuotias, en minä voi sanella seurajoukkueelleni yhtään mitään. Minulle on tärkeintä, että saan miesten peleissä vastuuta ja onnistumisia, Forss kertoi puhelimitse.

Tuoreessa Pallokerhon jaksossa keskusteltiin Huuhkajista ja mm. Forssin tilanteesta. Jos alla oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

AFC Wimbledonin rikas historia on tehnyt Forssiin vaikutuksen. Seuraava tavoite on läpimurto ylemmällä sarjaportaalla.

Läpimurto miesten peleissä olisi eduksi myös Suomen maajoukkueille. Brentfordista lainalla pelaava Forss kertoo, ettei ole puhunut tilanteestaan A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa. Forss ja Malinen ovat keskustelleet asioista.

Kanerva sanoi ennen Liechtenstein-peliä tiukasti, että haluaa Forssilta ”tiettyä sitoutumista ja halua näyttää, että haluaa edustaa Suomea”.

– En voi oikein kommentoida mitään. En pysty tulemaan maajoukkueeseen, eikä se ole hyvä signaali tietysti. Maajoukkueen edustaminen on minulle suuri kunnia. Heti, kun olen seurassa, johon maajoukkuetauko pätee, tulen aina pyydettäessä mukaan.

Ilkeät kielet väittävät, että Forssin lähipiiri tekee pelaajan puolesta ratkaisuja tämän urasta ja että kutsumatta jättäminen viime maajoukkuepeleihin oli näpäytys enemmän pelaajan lähipiirille kuin Forssille itselleen.

– En tiedä tuollaisesta mitään. Tiedän vain, etten saanut kutsua. En näe sitä rankaisuna. Se on heidän mielipiteensä, minä vain pelaan niin hyvin kuin mahdollista.

Miltä tuntuu kuulla tuollaisia puheita omasta lähipiiristään?

– Ei haittaa yhtään! Saan vain lisämotivaatiota. Tämä on minun urani, ei kenenkään muun. Kukaan ei tee päätöksiä puolestani.

Jos saat kutsun maaliskuun EM-leirille, menisitkö, vaikka Wimbledonilla olisi pelejä?

– Menisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?