Linnan juhlissa hurmannut Jitka Novackova kertoi kuuluisasta suudelmasta - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Linnan juhlissa hurmannut Jitka Novackova kertoi kuuluisan suudelman tarinan – ”Huusin, että olen Tim Sparvin tyttöystävä”

Tim Sparv ja Jitka Novackova palasivat itsenäisyyspäivänä vielä Huuhkajien Liechtenstein-ottelun tunnelmiin.

Tim Sparv ja Jitka Novackova palasivat itsenäisyyspäivänä vielä Huuhkajien Liechtenstein-ottelun tunnelmiin.

Julkaistu: 8.12.2019 7:15

Yksi Linnan juhlien kuvatuimmista pariskunnista oli Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ja Miss Tshekki Jitka Novackova.

IS tapasi pariskunnan itsenäisyyspäivänä helsinkiläisessä hotellissa. Tim Sparv ja Jitka Novackova kertoivat haastattelussa muun muassa, kuinka heistä otettiin kuuluisa suudelmakuva Huuhkajien EM-kisapaikan ratkaisseen Liechtenstein-pelin jälkeen.

Kun erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi, ryntäsi tuhatpäin väkeä Telia-areenan nurmelle. Heidän joukossaan oli myös vuonna 2011 Miss Tshekki -tittelin voittanut Novackova.

– Hän todella juoksi kentälle! Muiden vaimot ja tyttöystävät jäivät katsomoon. Se todistaa, ettet yhtään ymmärrä, miten futispelissä kuuluu käyttäytyä, Sparv nauraa.

Jitkaa ei jalkapallo juuri kiinnosta, mutta Liechtenstein-ottelussa hän halusi ehdottomasti olla paikalla. Se oli Tim Sparville suuri hetki. Ja kun hän näki kansan virtaavan kentälle, Jitka tiesi, mitä tehdä.

– Halusin jakaa erityisen hetken Timin kanssa. En välitä, mitä muut tekevät tai ajattelevat.

Novackova tunkeutui viinanhuuruisen ja juhlivan väkijoukon läpi ja pääsi lopulta turvamiesrivistön luo. Turvamiehet suojelivat huuhkajapelaajia yleisöltä ja pelaajat juhlivat keltaliivien takana.

– Sain vähän taistella tilasta, ihmiset olivat todella riehakkaita. Se oli vähän pelottavakin tilanne, mutta pääsin turvamiesten luo ja huusin, että olen Tim Sparvin tyttöystävä, päästäkää minut läpi.

Seuraava hetki ikuistui kaiken maailman nähtäväksi. Huuhkajat jakoi Instagram-tilillään kuvan tunteikkaasta suudelmasta pariskunnan kesken.

– Se oli erikoinen hetki. Kun Tim tajusi, että olen hänen luonaan niin tulin todella villien pelaajajuhlien keskelle. Sitten kaikki hiljenivät täysin. Pelaajat katsoivat vieressä hiljaa kun jaoimme todella romanttisen hetken. Sitten alkoi taas huuto ja bileet jatkuivat!

Sparvista tuli hetkessä koko kansan julkkis. Moikkaajia, onnittelijoita ja yhteiskuvan pyytäjiä on riittänyt sen jälkeen.

Kun puhe kääntyy itse saavutukseen eli EM-kisapaikkaan, Sparv vakavoituu hetkeksi. EM-lohkossa ovat mukana Venäjä, Belgia ja Tanska.

– Tanska ja Venäjä molemmat vieraissa ja lisäksi koko maailman rankingykkönen... ei tule olemaan helppoa, Sparv huokaa.

– Tärkeintä on se, että asenteemme on kunnossa. Me emme lähde millekään turistimatkalle. Minä en lähde miksikään kisaturistiksi.

Tuoreimmat osastosta