Huuhkajien kapteeni Tim Sparv Jitka-rakkaansa kanssa Linnaan – kertoo Miss Tshekin tyrmäävästä asusta: ”Onko se liikaa?” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv Jitka-rakkaansa kanssa Linnaan – kertoo Miss Tshekin tyrmäävästä asusta: ”Onko se liikaa?”

Tim Sparv tuli Linnan juhliin Tanskasta, Jitka Novackova Tshekistä. He ehtivät viettää pari päivää yhdessä ennen kuin palaavat koteihinsa.

Tim Sparv tuli Linnan juhliin Tanskasta, Jitka Novackova Tshekistä. He ehtivät viettää pari päivää yhdessä ennen kuin palaavat koteihinsa.

Julkaistu: 6.12.2019 14:37

Tim Sparv ja Jitka Novackova ovat yksi Linnan juhlien seuratuimmista pariskunnista.

Suomessa on muutama instituutio, joita tuskin koskaan tullaan kadottamaan. Kolmen kärjessä lienevät juhannus, vappu ja Linnan juhlat.

Tämä tuli myös tshekkiläiselle Jitka Novackovalle selväksi pian sen jälkeen, kun seurustelu Tim Sparvin kanssa alkoi.

– Olen tiennyt suhteemme alusta asti, että Linnan juhlat ovat todella erityislaatuinen tapaus Suomessa. Tämä on iso juttu, ja jos on onnekas, tällainen osuu kerran elämässä kohdalle. Kun Tim sai kutsun, niin huudahdin, että totta kai me menemme, Jitka nauraa helsinkiläisessä hotellissa aamupäivällä ennen odotettujen juhlien alkua.

Huuhkajakapteeni Sparv on itseoikeutetusti kutsulistalla, sillä hän kipparoi Suomen historiansa ensimmäistä kertaa miesten EM-kisoihin. Hänen seurajoukkueensa Midtjyllandin kausi jatkuu yhä, mutta kippari pääsi poikkeusluvalla Suomen itsenäisyyttä juhlimaan.

– Tämä on todella erityinen juttu. Moni elää koko elämänsä saamatta kutsua. Suuri kunnia, Tim hymyilee.

Jo kaksi ja puoli vuotta etäsuhteessa eläneelle pariskunnalle juhlat ovat myös ainoa tilaisuus pitkään aikaan viettää aikaa yhdessä. Sekin hetki on lyhyt, sillä Tshekissä asuva Jitka ja Tanskassa asuva Tim tapasivat torstaina ja kumpikin palaa kotiinsa lauantaina.

– Olen kiitollinen seurajohdolle, että sain tämän tilaisuuden.

– Välillä on raskasta, kun joudumme viettämään paljon aikaa erillään. Olemme nähneet viimeisen parin kuukauden aikana vain parin päivän ajan.

Jitka kerää katseita

Murheet unohtuvat nopeasti, kun pariskunta on yhdessä ja illalla juhlista otetaan kaikki irti.

Vuoden 2011 Miss Tshekki tietää keräävänsä katseita illalla.

– Minun asuni ei kiinnosta, Jitkan varmasti vähän enemmän, Sparv sanoo.

Jitka Novackova ja ja Tim Sparv odottelivat Linnan juhlien alkua helsinkiläisessä hotellissa perjantaina.

Jitka Novackova ja ja Tim Sparv odottelivat Linnan juhlien alkua helsinkiläisessä hotellissa perjantaina.

Novackovan juhlamekon suunnitteli arvostettu prahalainen Atelier Flannel.

– Se on todella tyrmäävä, Sparv kehuu naisystävänsä valintaa.

– Onko se liikaa? Kun ihmiset näkevät hänet niin joku voi ajatella nopeasti, että okei, hän ei ole suomalainen. Suomessa usein sanotaan, että vähemmän on enemmän. Tshekissä enemmän on enemmän, Sparv vitsailee.

Pariskunta tuskin koluaa yötä myöten jatkoilla, tai niin ei ainakaan soisi. Timillä on varhainen aamulento, sillä lauantaina odottavat harjoitukset ja sunnuntaina peli. Jitka palaa aamulla Tshekkiin.

Tuoreimmat osastosta