Huuhkajien kannattajat saivat tahtonsa läpi – lisälippuja tulee myyntiin, tässä ovat Suomen lippukiintiöt EM-kisapeleihin - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien kannattajat saivat tahtonsa läpi – lisälippuja tulee myyntiin, tässä ovat Suomen lippukiintiöt EM-kisapeleihin

Suomen kannattajat pitivät meteliä Liechtenstein-ottelussa.

Suomen kannattajat pitivät meteliä Liechtenstein-ottelussa.

Julkaistu: 2.12. 14:43

Suomen maajoukkueen kannattajayhdistys sai haluamansa osuuden ensi kesän EM-ottelujen lippukiintiöstä.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tuo ottelukohtaisesti useita satoja lisälippuja myyntiin Suomen EM-kisaotteluihin. Näin tiedotti Palloliitto maanantaina.

Maksimissaan lisälippuja tulee tuhat ottelua kohden, ja lippujen määräämiltä paikoilta on rajallinen näkyvyys kentälle.

Varsinaiset lippukiintiöt eivät ole muuttuneet, eli kaikkiaan suomalaiskannattajille on varattu Kööpenhaminasta ja Pietarista kolmeen alkulohkon otteluun 21 000 lippua: 5 000 Kööpenhaminaan ja 8 000 per ottelu Pietarissa. Näiden päälle tulee siis maksimissaan tuhat uutta lippua per peli.

Samalla Palloliitto tiedotti sidosryhmäkohtaisista lippukiintiöistä. Suomen maajoukkueen kannattajista kerrottiin sunnuntaina Ilta-Sanomille, että ryhmä oli tyytymätön liiton kanssa käytyihin keskusteluihin ja uhkasi jopa boikotilla, jos SMJK:n kiintiö jäisi selvästi toivottua pienemmäksi.

SMJK toivoi noin 1 600 paikkaa Suomen kiintiöstä jokaiseen peliin, ja sen se myös sai. Paikkoja tulee SMJK:n jäsenille kaikkiaan 1 612 per ottelu.

– Olemme tyytyväisiä ja iloisia tästä ratkaisusta yhdistyksemme kiintiön suhteen. Nyt kaikki Pohjoiskaarteessa joukkuetta matkalla näihin kisoihin tukeneet pääsevät antamaan kisoissa äänensä ja tukensa Huuhkajille, kuten aina. Ymmärrämme SMJK:ssa kiintiöiden rajallisuuden ja toivomme jokaiseen peliin mahdollisimman suurta tukea koko katsomolta joukkueelle, sanoi SMJK:n puheenjohtaja Jussi Hartikainen liiton tiedotteessa.

3 000 lippua Suomen kokonaispotista varataan ”muille jalkapalloperheen sidosryhmille”. Näin ollen kaikkiaan 13 200 lippua Suomen fanikatsomon kiintiöstä tulee yleiseen myyntiin Uefan järjestämän lippuarvonnan kautta.

Suomen mahdollisissa pudotuspeliotteluissa suomalaiskannattajien kiintiö on 5 000 lippua ottelustadionista riippumatta, kuitenkin niin, että mahdollisessa välierässä suomalaiskannattajien kiintiö on 10 500 lippua ja finaalissa 11 000 lippua.

– Pääsyliput EM-lopputurnaukseen voi hankkia ainoastaan Uefan kautta ja ilmoittautuminen kannattaja-arvontaan alkaa keskiviikkona 4.12. kello 15.00 Suomen aikaa ja jatkuu tasan kaksi viikkoa keskiviikkoon 18.12. kello 15.00 saakka, Palloliitto kertoo.