EM-kisojen liput: Näin voit päästä Huuhkajien otteluihin - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Aiotko ostaa lippuja Huuhkajien EM-otteluihin? 10 tärkeää ohjetta – vip-lippuja saa jo nyt!

Huuhkajat pelaa ensi kesänä ensi kerran EM-kisoissa.

Huuhkajat pelaa ensi kesänä ensi kerran EM-kisoissa.

Julkaistu: 30.11. 7:10

Suomen kisaotteluihin voi ostaa kalliita erikoislippuja jo lauantai-iltana. Tavalliset pääsyliput tulevat myyntiin ensi viikolla. IS listasi yksinkertaiset ohjeet lippujen hankkimiseen.

Nopeimmat voivat ostaa Suomen EM-kisaotteluihin pääsylippuja jo heti lauantai-iltana EM-kisojen lohkoarvontojen jälkeen. Se tosin kysyy kukkaroa, sillä tässä vaiheessa myynnissä on ns. hospitality-paketteja, joissa yhden pääsylipun hinta on alkaen noin 800 euroa.

Suomen pelipaikat ja vastustajat ovat selvillä lauantai-iltana kello 19 alkavien arvontojen jälkeen.

Kaavion valmistuttua fanirintamalla käy kova kuhina, kun innokkaat alkavat jahdata matkoja ja pääsylippuja Suomen otteluihin.

Kisamaiden kiintiöihin kuuluvien tavallisten pääsylippujen myynti alkaa ensi viikolla.

Ilta-Sanomat kokosi kymmenen kohdan ohjelistan niille, jotka haluavat yrittää ostaa pääsylipun EM-kisoihin.

1. Uefa myy

Kaikki pääsyliput ensi kesän EM-kisoihin myy Euroopan jalkapalloliitto Uefa. Esimerkiksi Palloliiton kautta siis ei voi ostaa pääsylippuja kisoihin.

2. Rekisteröidy

Pääsylipun ostamiseen vaaditaan rekisteröityminen Uefan sivuilla.

3. Enintään neljä lippua

Yksi henkilö voi hakea yhteen otteluun maksimissaan neljää pääsylippua. Hänen on täydennettävä tiedot myös niistä henkilöistä, joille muut liput tulisivat. Saman nimen esiintyminen useassa hakemuksessa ei ole Uefan ohjeen mukaan sallittua.

Esimerkiksi neljän henkilön porukka ei saa tehdä niin, että kukin henkilö hakee neljää lippua ja nimeää porukan kolme muuta kaveria vieraikseen.

4. Passi tai henkilötodistus tarvitaan

Rekisteröityvän henkilön täytyy olla vähintään 18-vuotias. Hänellä on oltava passi tai henkilökortti.

5. Maksu luottokortilla

Lippujen maksaminen tapahtuu luottokortilla (Mastercard tai Visa) tai mobiilimaksupalvelu Alipayllä. Lippujen hinnat ovat alkaen noin 100 euroa.

6. Myynti 4.–18.12

Ilmoittautuminen kannattaja-arvontaan alkaa keskiviikkona 4. joulukuuta kello 15 Suomen aikaa ja jatkuu tasan kaksi viikkoa eli keskiviikkoon 18. joulukuuta. Lipunostohalukkuutensa ilmoittaneiden kannattajien kesken arvotaan pääsyliput tammikuussa 2020.

7. Maakiintiöt

Suomen lippukiintiöiden suuruus määrittyy pelipaikan mukaan. Kiintiöt ovat: Rooma 10 000, Baku 8 000, Pietari 8 000 ja Kööpenhamina 5 000. Suomen maajoukkueen kannattajille (SMJK) on varattu oma osuutensa Suomen lippukiintiöstä.

Suomen maajoukkueen kannattajille on varattu oma osuutensa lippukiintiöstä.

Suomen maajoukkueen kannattajille on varattu oma osuutensa lippukiintiöstä.

8. Tarkasta matkanjärjestäjä

Eri matkanjärjestäjät myyvät kisapaketteja, joihin sisältyvät mm. matkat ja majoitukset. Palloliitto suosittelee, etteivät fanit osta sellaisia matkapaketteja, joiden mahdollisesti kerrotaan sisältävän ottelulippu. Tällaiset paketit ovat Uefan sääntöjen vastaisia, ja riskinä on, ettei paketin lipulla pääse otteluun.

9. Varaa matkat nopeasti

On hyvä huomioida, että matkustus- ja majoitusvaihtoehdot saattavat käydä nopeasti vähiin kisojen otteluohjelman varmistuttua. Lisäksi hinnat nousevat kysynnän kasvaessa.

10. Vip-lippuja saa ostaa jo nyt

Hospitality- eli vip-paketit otteluihin ovat yleisessä myynnissä jo lauantai-iltana heti lohkoarvonnan jälkeen, lisätietoja eri paketeista täällä. Paketit sisältävät erinomaiset paikat katsomossa ja ruokailun. Yhden tällaisen erikoislipun hinta on noin 1 000 euroa. Baku on halvin, Rooma kallein.

Paketteja on ollut myynnissä jo ennen tietoa, mitkä maat kussakin ottelussa kohtaavat. Tiettävästi Kööpenhaminan paketit alkavat jo olla vähissä, mutta ennen arvontoja esimerkiksi Pietarissa ja Bakussa oli vielä suhteellisen hyvin tilaa.