Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander väläyttelee paluuta maajoukkueeseen – ”Tietenkin haluaisin olla mukana” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander väläyttelee paluuta maajoukkueeseen – ”Tietenkin haluaisin olla mukana”

Niklas Moisander on tuoreiden kommenttiensa perusteella valmis palaamaan maajoukkueeseen.

Niklas Moisander on kiinnostunut EM-kisoissa pelaamisesta.

26.11.2019 18:46

Suomen maajoukkuetta pitkään kapteenina johtanut Niklas Moisander kertoi saksalaislehti Bildille halustaan pelata EM-kisoissa. Keskuspuolustajan jatkosopimus Werder Bremenin kanssa julkaistiin aiemmin tänään.

Moisander, 34, puhui Bildin haastattelussa enimmäkseen seurajoukkueensa tilanteesta ja toipumisestaan loukkaantumisesta, mutta kommentoi myös Huuhkajien historiallista arvokisapaikkaa.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. On uskomatonta suomalaiselle jalkapallolle, että pääsemme viimeinkin isoon lopputurnaukseen, Moisander sanoi.

Kaksi vuotta sitten maajoukkueuransa lopettanut Moisander väläytti haastattelussa myös kiinnostustaan pelata ensi kesän EM-kisoissa.

– Tein päätöksen (maajoukkueuran päättämisestä), eikä se ollut helppo. Tietenkin haluaisin olla mukana EM-kisoissa, mutta se ei ole minun päätökseni. En tiedä, tarvitaanko minua ylipäätään. Mutta en ajattele sitä. Keskityn täysin Werderiin ja haluan päästä taas pelikuntoon, Moisander kommentoi.

Moisander lopetti maajoukkueuransa syksyllä 2017. Lyhyen ajan sisällä saman päätöksen tekivät myös Perparim Hetemaj, Alexander Ring ja Kari Arkivuo. Suomen varmistettua EM-kisapaikkansa, lopettaneiden pelaajien mahdolliset paluuaikeet ovat nousseet puheenaiheeksi.

Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla, että Huuhkajien nykyinen kapteeni Tim Sparv ei ole erityisen innostunut lopettaneiden mahdollisesta paluusta.

– Tuntuisi oudolta, että lopettaa maajoukkueessa ja tulisi takaisin. Se on mun mielipide, Sparv sanoi tuolloin.

– Kunnioitan heidän uraansa ja työtään Suomi-futiksen eteen, hän lisäsi.

Huuhkajien EM-kisalohko arvotaan Bukarestissa ensi lauantaina. Ennen kesäkuussa pelattavia kisoja joukkue järjestää vuotuisen leirinsä tammikuussa, ja keväällä kansainväliset maaottelupäivät mahdollistavat pari harjoitusottelua.

Näissä otteluissa päävalmentaja Markku Kanervalla on mahdollisuus testata esimerkiksi pelaajia, jotka eivät olleet karsinnoissa mukana. Jos lopettaneet pelaajat mielivät kisakoneeseen ja Kanerva on ajatukselle myötämielinen, kevään otteluissa olisi mahdollisuus antaa näyttöjä.

EM-lopputurnaus pelataan kesäkuussa 12 eri maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?