Antti Muurinen herkistyi gaalaillassa – ”Tässä salissa on niin paljon minunkin historiaani” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Antti Muurinen herkistyi gaalaillassa – ”Tässä salissa on niin paljon minunkin historiaani”

Ari Lahti ja Antti Muurinen Captain’s Ballissa.

Ari Lahti ja Antti Muurinen Captain’s Ballissa.

Julkaistu: 21.11. 23:14

Suomen EM-kisapaikka teki entisen maajoukkuevalmentajan ikionnelliseksi. Niin teki myös valinta suomalaisen jalkapallon kunniagalleriaan.

Helsingissä pidettiin torstaina vuotuinen suomalaisen jalkapallon gaalailta, Captain’s Ball. Palkintoja jaettiin illan aikana runsaasti, ensimmäisen sai kunnian pokata Suomen miesten maajoukkueen entinen päävalmentaja Antti Muurinen.

Muurinen, 65, valittiin suomalaisen jalkapallon kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

– Totta kai tällaiset kunnian- ja huomionosoitukset tuntuvat aina hyvältä. Sillä tavalla sitä katsoo vähän taaksepäin, että nyt ne saavutukset on saavutettu, Muurinen sanoi IS:lle.

– Tässä salissa on niin paljon minunkin historiaani. On seurajohtajia, on valmentamiani pelaajia, kuten tuo Kanervan Rive, menestysluotsi jatkoi.

Muurisen lisäksi kunniagalleriaan valittiin vuonna 2014 menehtynyt Keijo ”Velho” Voutilainen. Voutilainen oli tuttu mies Muuriselle.

– Tunsin Keijon hyvin. Menin vuonna 1988 Lahden Kuusysin valmentajaksi Keijon jälkeen. Oli aina todella mukava tavata hänet ja jutella hänen kanssaan. Kun olin Myllykoskella valmentajana vuonna 2014, hän oli vielä ihan hyvässä kunnossa. Arvostan ja kunnioitan häntä todella paljon.

Muurinen, kuten moni muukin juhlavieras, aisti ilmassa hieman erilaisen tunnelman tapahtumassa. Captain´s Ball järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa niin, että Suomi on miesten arvokisajoukkue.

– Kyllä sen tunnelman aistii täällä. Kaikki kunnia tietenkin naisille ja nuorille, jotka ovat onnistuneet jo aiemmin, mutta se että me nyt ensimmäistä kertaa historiassa selviämme EM-lopputurnaukseen, on mahtavaa, Muurinen kuvaili.

Jos tunnelma on mahtava gaalaillassa, sitä se oli myös viime perjantaina Telia 5G Areenalla. Myös Muurinen oli paikan päällä, eikä tunnelmaa latistanut kuin yksi pieni tekijä.

– Ehkä jopa vähän latisti se, että minulle ja monelle muulle oli selvää, että peli voitetaan. Kun peli päättyi, niin ne ilotulitukset ja kaikki… Olihan se mieletöntä!

Kokenut jalkapallomies on nähnyt paikan päällä jo monet kisat ja harkitsee lähtemistä paikan päälle myös ensi kesänä. Helpompien kulkuyhteyksien takia Kööpenhaminan ja Pietarin lohko olisi Muuriselle kahta Bakun ottelua mieluisampi vaihtoehto.

Hänellä on myös yksi lisämotivaattori, joka puhuisi kisareissun puolesta.

– Hallitus on tuolla kotona sanonut, että hänenkin pitäisi joskus päästä paikan päälle, pitää laittaa korvan taakse.