Nämä miehet taistelevat Huuhkajien viimeisistä EM-paikoista – Markku Kanervalla on edessään uransa vaikeimmat valinnat - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Nämä miehet taistelevat Huuhkajien viimeisistä EM-paikoista – Markku Kanervalla on edessään uransa vaikeimmat valinnat

Ilta-Sanomat listasi, ketkä taistelevat kovimmin viimeisistä paikoista Suomen EM-joukkueeseen.

21.11.2019 6:56

EM-kisoihin on aikaa yli puoli vuotta, mutta jo nyt voidaan arvioida paljon Suomen tulevasta kisajoukkueesta. Varmaa on, että päävalmentaja Markku Kanervalla on edessään todella kimurantti valintaprosessi. Hän joutuu sanomaan ”ei kiitos” osalle karsinnoissa mukana olleista pelaajista.

EM-joukkueeseen mahtuu 23 pelaajaa.

Kanervan päätehtävä on valita Suomelle kisoihin paras ja sopivin joukkue. Kyseessä ei ole ensisijaisesti palkinto upeista EM-karsinnoista. Kanerva valitsee parhaat joukkueen etua auttavat pelaajat riippumatta peliminuuteista EM-karsinnoissa.

Osa pelaajista on käytännössä varmasti joukkueessa ilman loukkaantumisia tai muuta käsittämätöntä sukellusta, mutta paikkoja on runsaasti avoinna.

Ilta-Sanomat jakoi Huuhkajien kisaehdokkaat viiteen eri kategoriaan. Erityishuomio kiinnitetään yllättäviin ”mustiin hevosiin”, joita on poimittu alle.

Nimi, ikä, seura

”Mr. Injury”, ikuinen, kaikkialla

Loukkaantumiset ovat suuri uhkakuva. Huuhkajissa on muutama niin tärkeä pelaaja, että heidän putoamisensa pelistä sekoittaisi Kanervan jo ennestään vaikeaa valintaprosessia. Tällöin Kanerva voisi tarttua puhelimeen. Toppari Niklas Moisander ja keskikenttämies Perparim Hetemaj ovat jo lopettaneet maajoukkueessa, mutta heidän pyytämisensä mukaan ei ole poissuljettua tarpeen niin kysyessä.

Roman Eremenko, 32, Rostov

Ylivoimaisesti kuumin peruna. Keskikenttäpelaaja ei ole ilmoittanut lopettaneensa maajoukkueessa, mutta hän on ollut täysin sivussa kokaiinikärynsä jälkeen syksystä 2016 lähtien. Taidoiltaan ja pelikäsitykseltään ehdottomasti kisa-ainesta. Millainen olisi rooli, miten hän se hyväksyisi? Nyt homma menisi niin, että hänelle kerrottaisiin rooli, jonka hän ottaisi – tai jättäisi.

Joel Pohjanpalo , 25, Leverkusen

Hyökkääjä tuli mukaan EM-karsintojen loppuvaiheessa puolentoista vuoden loukkaantumiskierteensä jälkeen. Jos saa riittävästi vastuuta Leverkusenissa, tunkee kisajoukkueeseen. Mikäli tie nousee pystyyn seurassa, kisaunelman pönkittämiseksi on haettava pelituntumaa muualta esimerkiksi lainasiirrolla.

Markus Halsti , 35, ­Esbjerg

Viimeisen päälle luottomies. Kokenut ja monipuolinen, aina joukkueen eduksi esiintyvä pelaaja. Päävalmentaja Kanervan näköinen pelaaja, joka voi vielä kiilata mukaan.

Petteri Forsell , 29, HJK

Yleisön suosikki. Taitava ja persoonallinen hyökkäysroolien pelaaja, jonka lopullinen läpimurto A-miehistöön yhä tekemättä. Seuraava seurasiirto erittäin tärkeä. Pelaajan täytyy päästä talvella ja keväällä pelaamaan riittävän kovaan seuraan, jotta pelaisi itsensä pakkovalinnaksi.

Robert Taylor , 25, ­Tromsö

Laitapelaaja tahkoaa Tromsössä koko ajan. Yllätyspaikka voi aueta, jos hänen edellään olevia loukkaantuu.

Kasper Hämäläinen , 33, Jablonec

Pitkäaikainen luottomies hiipui hiljalleen ulos A-maajoukkueesta. Uusi noste keväällä, ja vielä takaisin? Juuri nyt epätodennäköistä, mutta nimeä ei kannata vielä unohtaa.

Varmat EM-valinnat

Nämä pelaajat ovat tällä hetkellä käytännössä varmasti Suomen EM-kisajoukkueessa – jopa avauskokoonpanossa – jos eivät loukkaannu.

Nimi, ikä, seura

Lähes varmat

Nämä pelaajat olivat mukana vahvasti karsinnoissa ja ovat vahvasti ehdolla myös kisoihin. Jesse Joronen on käytännössä varma kakkosmaalivahti. Laitapuolustaja Jukka Raitala erittäin lähellä kisapaikkaa. Hyökkääjät Fredrik Jensen ja Jasse Tuominen ovat suurimmat kysymysmerkit. Saavatko he kevätkaudella riittävästi peliaikaa seuroissaan pystyäkseen todistamaan kisakuntonsa? Onnistuuko läpimurto nykyisessä seurassa vai onko syytä hakea minuutteja esimerkiksi lainapelaajana jossakin toisessa osoitteessa?

Nimi, ikä, seura

Haastajat

Vastuu ja onnistumiset seuroissa ratkaisevia. Albin Granlund on vahvoilla. Tulevaisuuden maajoukkueen luottomies Leo Väisänen jo etsiikin nykyistä kovempaa seuraa, ja siirto toteutuessaan voi vahvistaa hänen asemaansa entisestään ensi kesäksi. Myös Rasmus Schüller tarvitsee nykyistä enemmän seuravastuuta, vaikka oli EM-karsinnoissa hyvä. Ennakkoluuloton Lassi Lappalainen on lähellä kisapaikkaa, jos jatkaa nykyistä tahtiaan.

Nimi, ikä, seura

Joukkueen ovea kolkuttavat nuoret

EM-kisat voivat avata paikan myös joillekin nuorille yllättäjille, tulevaisuuden toivoille. Nämä pelaajat kehittyvät varmasti seuraavan reilun puolen vuoden aikana vuodessa, mutta ehtivätkö kehittyä riittävästi päästäkseen kisakoneeseen? Vastuuta seuroissa tarvitaan. Benjamin Källman on jo ollut mukana Huuhkajissa. Juho Hyvärinen todennäköisesti siirtyy ulkomaille tammikuussa.

Nimi, ikä, seura

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?