”Itkuhan siinä tuli” – Aili Pukki, 89, liikuttui syvästi Teemun mummolleen lähettämistä terveisistä suorassa tv-lähetyksessä - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

”Itkuhan siinä tuli” – Aili Pukki, 89, liikuttui syvästi Teemun mummolleen lähettämistä terveisistä suorassa tv-lähetyksessä

Julkaistu: 20.11.2019 12:15, Päivitetty 20.11.2019 12:25

Teemu Pukin Aili-mummo liikuttui syvästi jalkapallotähden suorassa lähetyksessä tekemästä rakkaudenosoituksesta. Juttu sisältää videon tervehdyksestä.

Huuhkajien hyökkääjätähti Teemu Pukki valloitti puheenvuorollaan monien sydämet tiistai-iltana Helsingin keskustassa järjestetyssä kansanjuhlassa. Tapahtumassa juhlistettiin Suomen miesten maajoukkuetta, joka saavutti viime viikolla historiansa ensimmäisen EM-kisapaikan.

Pukki, 29, muisti juhlahumun keskellä myös itselleen erityisen tärkeää ihmistä.

– Mun rakkaalla Aili-mummolla on tänään synttärit tänään. Missä on kamera? mikrofonin napannut Pukki kysyi ja kääntyi katsomaan suoraan kohti kameraa.

– Haluan sanoa erittäin erittäin paljon onneksi olkoon. Miä rakastan sinuu, Pukki sanoi kotiseutunsa Kotkan murteella.

Tiistaina 89 vuotta täyttänyt Aili Pukki kertoo Ilta-Sanomille pojanpoikansa eleen koskettaneen syvästi. Aili Pukki seurasi kansanjuhlaa kotoaan Kotkasta.

– Sain Teemun terveiset. Itkuhan siinä tuli. Kuinka moni tuon ikäinen sanoo mummolleen rakastavansa tätä? Olen kiitollinen, että elämä on mennyt näin. Jokainen mummo varmaan tietää, miltä tällainen tuntuu.

Aili Pukilla on viisi lastenlasta, jotka pitävät isoäitiinsä tiiviisti yhteyttä. Kansainvälistä futisuraa tekevä Teemu ei ole poikkeus.

– Kyllä hän nytkin on tullut käymään täällä. Hän käy aina moikkaamassa mummoa ja soittaakin välillä, Aili Pukki kertoo.

Teemu Pukki lähetti television välityksellä syntymäpäiväonnittelut Aili-mummolleen.

Teemu Pukki lähetti television välityksellä syntymäpäiväonnittelut Aili-mummolleen.

Aili Pukki oli tärkeä taustavaikuttaja pojanpoikansa varhaisina jalkapallovuosina. Mummo muistaa vieläkin, miten nuori Teemu ja muu jälkikasvu harjoittelivat laukauksia Kotkan Isopuiston hiekkakentällä.

– Kun Teemu oli pieni, olin aina lapsenlapsille ensimmäinen maalivahti. Minulla oli aikaa. Pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle ja vietin ajan lastenlasten kanssa. Minulla oli rikas kausi, kun sain olla heidän kanssaan.

– Muutkin pelasivat jalkapalloa mutteivät kuten Teemu. Hänellä oli pallo ihan pikkupojasta asti, Aili Pukki muistelee.

”Teemu on rauhallinen ja kiltti”

KTP:n kasvatin Teemu Pukin urasta tuli värikkäiden vaiheiden jälkeen yksi Suomen seuratuimmista. Nykyään työmoraalistaan tunnettu maalipyssy kuuluu valioliigaseura Norwichin ja Suomen maajoukkueen ehdottomiin avainpelaajiin.

Aavistiko mummo, että innokkaasta jalkapalloilijanalusta kasvaisi jonain päivänä tähti?

– En ole ollut koskaan mikään haihattelija. Aika on opettanut, että mennään pikkuhiljaa.

Teemu Pukista (oik.) on kasvanut rakastettu pelaaja.

Teemu Pukista (oik.) on kasvanut rakastettu pelaaja.

Urasaavutusten sijaan isoäidin suurin ylpeydenaihe on, millaiseksi ihmiseksi pellavapäinen pojanpoika ja muut jälkeläiset ovat kasvaneet.

– Teemu on rauhallinen ja kiltti. Minulla on vilkkaitakin lapsia, mutta kaikilla on jalat maassa.

Lapsenmieliseksi ja huumorintajuisesti itseään kuvaileva Aili-mummo seuraa innolla Teemun otteita futiskentällä. Hän oli television ääressä myös viime viikon perjantaina, kun Teemu Pukki ja Huuhkajat tekivät historiaa.

– Se oli hieno saavutus. Toivoin hyvää kaikille pelaajille, en pelkästään Teemulle. Pyydän aina yläkerrasta voimia ja varjelusta, ettei sattuisi mitään.

Tuoreimmat osastosta