Martti Kuusela liikuttui Huuhkajien kansanjuhlassa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Video: Valmentaja­legenda Martti Kuusela liikuttui kyynelten partaalle kohdattuaan Huuhkajat joukkueen kansan­juhlassa – ”En tiedä, pystynkö puhumaan”

Julkaistu: 19.11. 19:37

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen valmentaja Martti Kuusela on ikionnellinen Huuhkajien historiallisesta EM-paikasta.

Valmentajalegenda Martti Kuusela oli studiovieraana Huuhkajien kansanjuhlassa. Hän kertoi syvästä liikutuksestaan, jonka Suomen saavuttama EM-paikka toi.

– Tapasin joukkueen jäseniä. Liikutuin ihan hirveästi. Minut tunnetaan kovana puhujana, mutta en tiedä, pystynkö nyt puhumaan. Tämä on todella hieno tapahtuma. Tämän eteen on tehnyt monta sukupolvea työtä, ja nyt tämä joukkue onnistui. Nimenomaan joukkue, jolla on intohimoa ja asennetta pelaamiseen, kyynelten partaalle herkistynyt Kuusela sanoi.

Maajoukkuetta vuosina 1982–1987 valmentanut Kuusela, 74, teki omalta osaltaan pohjatyötä, jolle Huuhkajien nykymenestys rakentuu. Hän oli aikanaan Huuhkajien nykyluotsin Markku Kanervan valmentaja. Kuuselalta kysyttiin, mikä teki ”Rivestä” (Kanervan lempinimi) sen valmentajan, joka vei Suomen kisoihin.

– Rive on siirtynyt pelaajasta nykyajan valmentajaksi. Hän ymmärtää, mitä tarkoittaa ihmisten johtaminen nykyisin. Hän on saanut pelaajien luottamuksen. Hän on saanut pelaajat tekemään töitä ja hän itse on äärettömän kova tekemään töitä. Hän kaivaa kiven alta kaiken tiedon, jonka vain pystyy löytämään.

– Nykyisin puhutaan paljon johtamisen ongelmista. Suomen A-maajoukkueella ei ole sitä ainakaan nyt, Kuusela sanoi.

Kuusela kiitti studiohaastattelussa erityisesti vanhaa luottomiestään ja aisapariaan Jari-Pekka ”Gene” Keurulaista, joka on ollut mukana maajoukkueen taustaryhmässä Kuuselan ajoista lähtien.

– Genelle tämä on äärettömän kova juttu.