Teemu Pukki teki taas maalin, mutta Huuhkajat hävisi - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki teki taas maalin, mutta Huuhkajat hävisi – maalitykki tiivisti pelin Viasatille: ”Varmaan telkkariinkin näkyi”

Julkaistu: 19.11. 0:26

Teemu Pukki sai kymmenen maalia täyteen EM-karsinnoissa, mutta muuta jälkipolville kerrottavaa Huuhkajat ei Ateenasta tuonut.

Huuhkajat hävisi EM-karsintojen J-lohkon päätöspelin Kreikalle 1–2 ja päätyi EM-lohkoarvonnassa neljänteen arvontakoriin.

Avausjakson jälkeen tilanne näytti Suomen kannalta vielä hyvältä, sillä Huuhkajat pääsi vetäytymään Ateenan olympiastadionin pukukoppiin johdossa.

Suomen maalitykki Teemu Pukki osui 27. peliminuutilla vahvan yksilösuorituksen päätteeksi. Pukki riisti pallon kreikkalaispuolustajalta ja karkasi läpiajoon. Hän viimeisteli karsintojen kymmenennen maalinsa varmasti.

Toisen jakson alussa Petros Mantalos kuitenkin tasoitti ja 20 minuuttia ennen loppua Kostas Galanopoulos iski voittomaalin.

Pelin jälkeen Pukki myönsi Viasatin kentänlaitahaastattelussa, että ottelu Ateenassa oli vaikea pala perjantaisen riemujuhlan jälkeen. Huuhkajat varmisti EM-paikkansa lyömällä Liechtensteinin ja juhli historiallista saavutusta lauantaiaamuun asti.

– Varmaan telkkariin näkyi, että tämä oli vaikea matsi, Pukki sanoi Viasatille.

– Hoidettiin homma kotona ja se vei suurimmat mehut jätkistä. Se näkyi tänään.

Teemu Pukki ohitti Kreikan maalivahdin Odisseas Vlachodimosin varmasti avausjaksolla.

Teemu Pukki ohitti Kreikan maalivahdin Odisseas Vlachodimosin varmasti avausjaksolla.

Pukki voitti karsintalohko J:n maalikuninkuuden ylivoimaisesti ja teki suomalaista futishistoriaa. Yksikään Huuhkajien pelaaja ei ole tehnyt kaksinumeroista maalimäärää yksissä karsinnoissa. Hän ei kuitenkaan halunnut nostaa omaa häntäänsä haastattelussa liikaa.

– Koko joukkue saa olla tyytyväinen koko näihin karsintoihin. Totta kai itse olen tosi ylpeä siitä, miten tämä on mennyt. Minulla on joskus ollut vaikeampiakin aikoja maajoukkueessa, niin kyllä nyt on niin huikea fiilis olla mukana tässä joukkueessa.

– Sanoinkuvaamaton fiilis. Ensi kesään on jotain mitä odottaa eikä se nyt ole kesäloma! Pukki viittasi jo tuleviin EM-kisoihin.