Huuhkajat päätti historialliset EM-karsinnat tappiollisesti – Teemu Pukin osuma laiha lohtu - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajat päätti historialliset EM-karsinnat tappiollisesti – Teemu Pukin osuma laiha lohtu

Julkaistu: 18.11. 23:38

Huuhkajien historialliset EM-karsinnat päättyi tappiollisesti.

Kreikka–Suomi 2–1

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti historialliset, arvokisapaikan tuoneet EM-karsintansa Ateenan illassa.

Huuhkajien viimeinen karsintaliito toi lopulta katkeran tappion. Kreikka oli Ateenan olympiastadionilla parempi lukemin 2–1.

Suomi meni johtoon ottelun 27. minuutilla. Maalintekijä oli kukapa muukaan kuin Teemu Pukki. Kotkalaishyökkääjä viimeisteli näiden karsintojen kymmenennen osumansa tyylikkäästi: hän hyödynsi Kreikan puolustuksen huolimattoman pelaamisen, karkasi vastustamattomasti läpiajoon eikä erehtynyt maalipaikassa.

Tilanne syntyi, kun Kreikan puolustus epäröi Suomen maalivahti Jesse Jorosen pitkän avauksen kanssa.

Teemu Pukin maali jäi laihaksi lohduksi.

Teemu Pukin maali jäi laihaksi lohduksi.

Suomen maalista huolimatta ensimmäinen jakso oli Kreikan hallintaa. Vielä ensimmäisen 45-minuuttisen aikana isännät eivät kuitenkaan saaneet otteistaan palkintoa, mutta tämä muuttui heti toisen jakson alussa.

Petros Mantalos hyödynsi Suomen alakerran hädän 47. minuutilla ja iski tasoitusosuman.

Harvalukuinen kotiyleisö sai lisää hurrattavaa 70 minuutin pelin kohdalla. Joronen torjui Kreikan ensimmäisen yrityksen, mutta Konstantinos Galanopoulosin vedon eteen hän ei enää ennättänyt.

Hetkeä ennen Kreikan johto-osumaa Teemu Pukilla oli huippupaikka kentän toisessa päässä.

Markku Kanerva vaihtoi viimeiseksi vartiksi kentälle Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin, mutta takaa-ajo ei tuottanut tulosta. EM-karsintoihin jäävä Kreikka päätti urakkansa voitokkaasti.

Suomelle tappio tarkoittaa sitä, että se päätyy EM-lohkoarvonnoissa neloskoriin. Lohkoarvonta on ohjelmassa 30. marraskuuta Bukarestissa. Itse EM-kisat käydään ensi vuonna kesä- ja heinäkuussa 12 eurooppalaisessa kaupungissa.

Tiistaina Huuhkajat pääsee juhlistamaan historiallista suoritustaan yhdessä kannattajien kanssa Helsingin Kansalaistorilla pidettävässä kansanjuhlassa.