Huuhkajat: Markku Kanerva säätää avauskokoonpanoa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Markku Kanerva tekee muutoksia Huuhkajien avaus­kokoonpanoon: ”Se tarkoittaa kahta tai useampaa”

Suomi kohtaa EM-karsintojen viimeisessä ottelussaan Kreikan.

18.11.2019 8:00

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat päättää EM-karsintaurakkansa maanantai-iltana vieraspelillä Kreikkaa vastaan.

Huuhkajat on varmistanut paikkansa ensi kesän EM-lopputurnauksessa, mutta Kreikka-pelillä saattaa olla merkitystä siihen, onko Suomi lohkoarvonnoissa kolmos- vai neloskorissa. Voitto Kreikasta todennäköisesti nostaisi Suomen arvonnoissa kolmoskoriin.

Suomelta ovat Kreikka-pelistä varmuudella sivussa Albin Granlund ja Jasse Tuominen, jotka ovat loukkaantuneita.

Italia on varmistanut J-lohkon voiton ja Suomi kakkossijan. Kreikka on ennen päätöskierrosta kolmantena seitsemän pistettä Suomea perässä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoi tekevänsä Suomen avauskokoonpanoon muutoksia EM-paikan varmistaneeseen Liechtenstein-otteluun verrattuna.

– Ei ole hirveästi tapana paljastaa, mutta muutoksia tulee. Huomioikaa monikko. Se tarkoittaa kahta tai useampaa, Kanerva sanoi.

Pääsy arvonnoissa kolmoskoriin tietäisi lähtökohtaisesti hieman helpompaa lopputurnauslohkoa kuin neloskorista ponnistaminen. Lohkot arvotaan 30. marraskuuta Bukarestissa Romaniassa.

Kreikka aloitti karsinnat vaisusti, mutta on esiintynyt viime peleissä edukseen. Kahden edellisen ottelun saldona ovat vierasvoitto Armeniasta ja kotivoitto Bosnia-Hertsegovinasta.

Ateenassa pelattava Kreikan ja Suomen välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?