Huuhkajien tähti rehellisenä: Joukkueesta löytyy samalle pelipaikalle työnarkomaani – ”Välillä mietin, minkäköhän takia minä edes pelaan” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien tähti rehellisenä: Joukkueesta löytyy samalle pelipaikalle työnarkomaani – ”Välillä mietin, minkäköhän takia minä edes pelaan”

Lukas Hradeckyn mukaan euforia kantaa historiallisen saavutuksen uuvuttamia Huuhkajia viimeisessä EM-karsintaottelussa.

18.11.2019 7:06

Treenit takana. Hyvin nukuttu yö. Silti Lukas Hradecky näyttää todella väsyneeltä pidellessään isoa kahvikuppia ateenalaisessa hotellissa.

EM-paikan varmistuttua perjantaina Liechtensteinia vastaan maalivahdin ilta oli venähtänyt aamuun noin viiteen tai kuuteen. Siksi silmänaluset painavat edelleen.

– Se hype ja euforia, mikä tässä on päällä, sen voimin mennään, Hradecky sanoo.

  • Yllä olevalla ISTV:n videolla Lukas Hradecky paljastaa, miten juhlat sujuivat.

Ihan normaalia valmistautuminen Kreikan kohtaamiseen ei ole ollut.

– Valehtelisin, jos niin väittäisin. Totta kai olemme paljon vapautuneempia, mutta ei se ole huono asia. En stressaa, että tämä homma menisi lekkeriksi.

Ateenassa on vielä oikeaakin panosta. Jos Suomi voittaa Kreikan, se voisi nousta EM-arvonnassa kolmoskoriin ja saada hieman helpomman lohkon.

– Ei me pelaajat niistä oikein tiedetä. Joku lukee Twitteristä tai muualta, että saattaisimme päästä kolmoskoriin, mutta ei se mitenkään anna lisää motivaatiota.

Parempi motivaattori on se, että vaikka Suomi selviytyi EM-kisoihin, ei yksikään pelaaja ole sinne vielä selvinnyt.

Vähemmän peliaikaa saaneet saavat luultavasti näyttöpaikkoja. Yksi heistä lienee Seria A:n Bresciassa loistavasti aloittanut maalivahti Jesse Joronen.

– Luulen, että Jesse saa vastuuta. Hän ansaitsee sen. Olemme ylimpiä ystäviä ja toivomme toisillemme parasta. Jesse on työnarkomaani, jolta opin asioita koko ajan. Välillä mietin, minkäköhän takia minä edes pelaan.

Suomen asetelma Kreikan kohtaamiseen on joka tapauksessa kummallinen, kun kisapaikka on taskussa. Ei ole ihan helppoa pelaajan koota itseään viime päivien hullunmyllyn jälkeen.

Hradecky muistelee voittaneensa Esbjergin kanssa Tanskan cupin, minkä jälkeen juhlittiin villisti. Kolme päivää myöhemmin joukkue kaatoi kovan FC Kööpenhaminan vieraissa.

– Silloin oli vähän kovemmatkin juhlat. Nyt käyttäydyimme loppupeleissä suhteellisen epäsuomalaisesti. Totta kai kovaa mentiin ja juoma virtasi, Hradecky myöntää.

Hradecky poseerasi Huuhkajien hotellin uima-altaalla sunnuntaina Ateenassa.

Arvonnat EM-lopputurnaukseen tehdään kuun lopussa Bukarestissa.

Hradecky tietää jo vähän mitä odottaa, sillä Leverkusenin maalivahti jännitti muutama kuukausi sitten ensimmäisiä Mestarien liigan arvontojaan.

– Olin aivan huumassa niistä, vähän liiankin huumassa. Ehkä omassa käytöksessä olisi ollut parannettavaa, miten niihin matseihin Juventuksen tai Atleticon stadioneilla lähti.

Samalla tapaa Suomen EM-paikka on tilanne, jossa kukaan ei ole ennen ollut.

– Varmasti katson ne arvonnat. Ehkä otan oluen ja nautin vaan. Ihan sama kuka sieltä tulee vastaan.

Luonnollisesti nykyinen kotimaa Saksa kelpaisi Hradeckylle silti vastustajaksi.

– Kaikki, missä on omaa urahistoriaa. Saksa tai Tanska ja Kööpenhamina olisi ihan unelma. Pietarin ja Kööpenhaminan lohko olisi Suomelle täydellinen. Mieluummin kuin Rooma ja Baku, vaikka mielelläni pelaan missä tahansa.

– Jollain tapaa haluaa kokea parhaat vastustajat kuten Ronaldon ja Portugalin. Mutta ne selviävät kahden viikon kuluttua.

Lukas Hradeckyn synnyinmaa Slovakia pelasi jalkapallon MM-kisoissa 2010. Osan kisoista hän seurasi Slovakiassa, joten tuntumaa rakkaan maan turnauspaikasta löytyy jo.

– Voin vain kuvitella miltä suomalaisten ensi kesän suunnitelmat näyttävät. Ja niin kuin Petterikin (Forsell) tviittasi, tuleeko maailmaan Temejä, Lukeja ja Rivejä. Kaikennäköistä on varmaan sattunut ja tapahtunut tässä viikonlopun aikana, hän naurahtaa.

Edessä on erityiset seitsemän kuukautta suomalaisessa jalkapallossa. Armenia-ottelun jälkeen Hradecky olisi halunnut pikakelata kuukauden eteenpäin. Edes Mestarien liigan otteluista oli vaikea iloita.

Nyt, kun kisapaikka on taskussa, voisi kelauksen sijaan hidastaa.

– En ole nähnyt ratkaisevasta ottelusta puoliakaan kuvista tai koostetta matsista. Niitä tulee katsottua viikon mittaan, kun lähdemme täältä pois.

Hradecky ja muut suomalaispelaajat juhlivat kisapaikan varmistumista perjantaina Helsingissä.

Kreikka – Suomi

Viasat Jalkapallo klo 21.

Nelonen ja Ruutu klo 21.30. Peli alkaa klo 21.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?