Suomalaisen opettajan ihmeteko herättää ihastusta Venäjällä – ”Se oli Markku Kanervan suurin etu” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Suomalaisen opettajan ihmeteko herättää ihastusta Venäjällä – ”Se oli Markku Kanervan suurin etu”

Julkaistu: 17.11.2019 12:18

Huuhkajien ja Perus-Markun ihmeteot ovat nousseet otsikoihin itänaapurissakin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen saavuttama historiallinen arvokisapaikka on noteerattu ympäri jalkapalloilevaa maailmaa. Huuhkajat varmisti pääsynsä ensi kesänä pelattaviin EM-kisoihin voittamalla perjantaina Helsingissä Liechtensteinin 3–0.

Suomen saavutus ja sitä seurannut juhlina on noussut laajasti otsikoihin myös Venäjän mediassa.

– Loppuvihellyksen jälkeen kukaan suomalainen ei edes yrittänyt hillitä tunteitaan. Kannattaja juoksivat kentälle, ja pelaajat hoilasivat onnellisina lauluja pukuhuoneessa, Championat-urheilusivusto raportoi.

Pelaajien ohella parrasvaloihin on päässyt luonnollisesti päävalmentaja Markku Kanerva. Venäjällä on nostettu esiin 55-vuotiaan Kanervan opettajatausta ja sen merkitys joukkueen valmennuksessa.

– Kiinnostavinta Kanervan elämässä on, että pelatessaan HJK:ssa hän työskenteli opettajana. Se opetti hänet kommunikoimaan nuorison kanssa, Sports.ru-sivusto kirjoitti.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva hurmasi jalkapallon ystävät ympäri maailmaa.

Ennen Huuhkajia Kanerva vaikutti vuosia alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Siellä hän oppi tuntemaan nykyisen Huuhkajien menestysryhmän runkopelaajia ja iskosti näihin ryhmähenkeen ja saumattomaan yhteistyöhön perustuvaa filosofiaansa.

– Markku Kanervan suurin etu oli, että hän työskenteli jo aiemmin Suomen nykymaajoukkueen pelaajien kanssa. Vuonna 2009 nuorten maajoukkue, johon kuuluivat nuoret Teemu Pukki ja kapteeni Tim Sparv, meni ensimmäistä kertaa EM-turnaukseen, Sports.ru muisteli.

Venäläissivuston mukaan Kanervan tärkein saavutus Suomen maajoukkueessa on ollut joukkueen puolustuspelin kehittäminen. Suomi päästi Kansojen liigan lohkossaan vain kolme maalia kuudessa ottelussa. EM-karsinnoissa maaleja on mennyt tähän saakka omiin kahdeksan, joista valtaosa syntyi 1–4-tappiossa Bosnialle.

Urheilulehti Sport Ekspress kutsui Kanervaa Suomen ihmeen luojaksi. Lehden mukaan Kanerva pelasi itse maajoukkueessa, kun Suomi oli ”tyypillinen jalkapallokääpiö”.

– Nyt Kanerva ja maajoukkueen johtohahmoksi muuttunut Teemu Pukki lahjoittivat maalleen historiallisen paikan suuressa jalkapalloturnauksessa, Sport Ekspress kirjoitti.

Myös Venäjä on varmistanut pääsynsä EM-kisoihin. Stanislav Tshertshesovin luotsaama joukkue sijoittui karsintalohkossaan toiseksi Belgian jälkeen.