Nähdäänkö keskikenttä­tähti Roman Eremenko EM-paikan saavuttaneessa Huuhkajissa? Näin vastaa isä-Eremenko: ”Vaatisi ennen kaikkea sitä” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Nähdäänkö keskikenttä­tähti Roman Eremenko EM-paikan saavuttaneessa Huuhkajissa? Näin vastaa isä-Eremenko: ”Vaatisi ennen kaikkea sitä”

Huuhkajat teki perjantaina historiaa ja eteni jalkapallon EM-kisoihin.

Huuhkajat teki perjantaina historiaa ja eteni jalkapallon EM-kisoihin.

Julkaistu: 17.11. 5:57

Eremenkon futisperheessä riemuittiin Huuhkajien historiallisesta voitosta.

Huuhkajien historiallinen, EM-kisapaikan tuonut voitto noteerattiin perjantaina ympäri Suomea. Saavutuksesta riemuittiin myös takavuosien huippupelaajan ja nykyisen jalkapallovalmentajan Aleksei Eremenko seniorin kotona Pietarsaaressa.

– Katsoin ottelun televisiosta ystäväni kanssa. Onnentunne oli valtava, kun ottelu päättyi. Joukkue on yrittänyt tätä niin pitkään, ja nyt viimein se onnistui, Eremenko kertoi lauantaina Ilta-Sanomille.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kaatoi Helsingissä Liechtensteinin 3–0 ja varmisti paikan ensi kesänä pelattavaan EM-turnaukseen. Eremenkon, 55, mukaan saavutus on merkittävä koko suomalaiselle jalkapallolle.

– Maajoukkueen hyvät esitykset heijastuvat aina jalkapallon suosioon. Tämä auttaa suomalaista lajikulttuuria kehittymään.

Kokeneen futisluotsin ei tarvinnut miettiä pitkään kysyttäessä, mikä vei Huuhkajat EM-kisoihin.

– (Päävalmentaja) Markku Kanerva onnistui kokoamaan joukkueen, joka oli erittäin yhtenäinen. Joukkueen, jossa pelaajat uskoivat toisiinsa, valmentajaansa ja itseensä. On selvää, että itseluottamus kasvaa hyvien tulosten myötä.

– Juuri itseluottamuksen puute oli ehkä aiempien maajoukkueiden kompastuskivi.

Huuhkajien saavutus oli Eremenkon perheelle muutenkin erityinen. Aleksei Eremenko seniorin kaksi vanhinta poikaa, Aleksei ja Roman Eremenko pelasivat useita maaotteluja sinivalkoisissa väreissä. Veljeskatraan nuorimmainen, Sergei Eremenko ilmoitti viime vuonna Palloliitolle edustavansa Venäjän maajoukkuetta.

– Aleksei ja Roman seurasivat totta kai peliä. Puhuin juuri eilen Roman kanssa. Hän katsoi pelin Rostovissa. Pojat jännittivät, miten pelissä käy. He kuitenkin tuntevat itsensä osin suomalaisiksi ja pelasivat monta monta maaottelua. He tietävät, mitä tämä saavutus merkitsee.

Roman Eremenko on ollut sivussa maajoukkuetoiminnasta yli kaksi vuotta.

Roman Eremenko on ollut sivussa maajoukkuetoiminnasta yli kaksi vuotta.

Keskikenttäpelaaja Roman Eremenkon, 32, tilanne on puhuttanut Huuhkajien kannattajia. Venäjän korkeimmalla sarjatasolla FC Rostovissa pelaava Eremenko päätti elokuisessa keskustelussaan Markku Kanervan kanssa, ettei osallistu EM-karsintapeleihin.

Kaksikon mukaan päätöksen taustalla painoivat yli kahden vuoden poissaolo maajoukkuekuvioista ja lievät loukkaantumishuolet. Pelinluku- ja syöttötaidostaan tunnettu Eremenko on kuitenkin esiintynyt viime aikoina lupaavasti kovatasoisessa Venäjän liigassa. 14 ottelussa on syntynyt neljä maalia.

Nähdäänkö Roman Eremenko vielä maajoukkueessa?

– Romanin mukanaolo riippuu päävalmentajasta. Tällä kertaa joukkue onnistui erinomaisesti ilman häntäkin. Jatko on kiinni siitä, mitä Markku päättää kokoonpanosta ja taktiikasta, isä-Eremenko sanoi.

– Pelaaminen maajoukkueessa vaatisi myös ennen kaikkea sitä, että Romanin terveydentila olisi tarpeeksi hyvä ja häntä vaivanneet pienet vammat olisivat lopullisesti historiaa. Viime aikoina hän on esiintynyt kentällä hyvin ja toivoo, että tilanne jatkuisi samana.

Markku Kanerva tarjoili perjantain ottelun jälkeen diplomaattisen vastauksen, kun venäläistoimittaja kysyi Roman Eremenkon mahdollisesta roolista EM-joukkueessa.

– Haluan kiittää näitä pelaajia, jotka saavuttivat tämän. Ehkä pitää puhua Romanin kanssa myöhemmin. Totta kai minulle on tärkeää saada paras mahdollinen joukkue EM-kisoihin, Kanerva kommentoi.