Joel Pohjanpalo latasi heti kovan EM-tavoitteen – vihjasi, että joutuu miettimään seurajoukkueasioitaan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Joel Pohjanpalo latasi heti kovan EM-tavoitteen – vihjasi, että joutuu miettimään seurajoukkueasioitaan

Joel Pohjanpalo ei pystynyt pelaamaan nilkkavamman vuoksi.

Joel Pohjanpalo ei pystynyt pelaamaan nilkkavamman vuoksi.

Julkaistu: 16.11.2019 10:29

Joel Pohjanpalo iloitsi Suomen EM-kisapaikasta mutta harmitteli, kun ei pystynyt pelaamaan.

Marraskuun kahden EM-karsintaottelun piti olla Joel Pohjanpalolle tärkeä askel kohti isompaa vastuuta myös seurajoukkueessa.

Erinomaisesti lokakuun maaotteluissa Bosniaa ja Armeniaa vastaan esiintynyt hyökkääjä on vasta toipunut oikean jalan nilkkavammasta, joka ryöväsi puolitoista vuotta urasta. Aiemmin tällä viikolla loukkaantui vuorostaan vasen nilkka.

Pohjanpalo sai tiistaina kovan kolhun maajoukkueen harjoituksissa. Nopeasti kävi selväksi, että ottelut Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan jäisivät väliin. Vaikka hän aluksi kirosi mätää tuuriaan, epätoivo ei vallannut miestä.

– Alustava suunnitelma on, että kunnossa pitäisi olla ennen joulutaukoa. Nilkka nyrjähti ja repesi, mitään ei mennyt poikki. Jos olisi vähän vähemmän revähtänyt, sen olisi voinut teipata kuntoon tätä peliä varten. Äijät hoiti pelin hyvin, Pohjanpalo kehui.

Pelaamattomuus ja kyvyttömyys auttaa joukkuekavereita raastoi hyökkääjää. Illan ottelu hermostutti Pohjanpaloa niin paljon, että hän valvoi aamuneljään hermoillessaan. Uni ei tullut, eikä ruoka maistunut.

– Jännitys oli todella kova. Pelin alusta näki sitten heti, että olimme selvästi niskan päällä. Luotto oli kova. Me vietiin matsia, ja äijät hoiti kunniakkaasti. Me ollaan kisoissa! Ensi kesänä lähdetään liikkeelle siitä, että mennään lohkosta jatkoon.

Pohjanpalo ei ole saanut juurikaan vastuuta seurajoukkueessaan toipumisensa jälkeen. Pohjanpalo on kuluttanut penkkiä ja päässyt vain kerran aivan ottelun lopussa vaihdosta kentälle. Hän janoaa lisää minuutteja.

Hyökkääjä kertoi Ilta-Sanomille, että päävalmentaja Peter Boszilta tuli positiivisia signaaleja vastuun suhteen ennen tuoreinta loukkaantumista. Nyt kaikki saattaa taas olla auki.

– Edellä on muutama muu pelaaja, jotka eivät ole myöskään paljoa pelanneet. He olivat (harjoituksissa) ansainneet aiemmin saumansa yrittää kentällä. Treenit maaottelujen välissä menivät tosi hyvin. Viesti seurasta oli, että nyt (maajoukkueessa) pari ysikymppistä alle, mutta valitettavasti tuli loukkaantuminen.

”Haluan pelituntumaa”

Vielä ei ole tiedossa, miten paljon tuore nilkkavamma haittaa Pohjanpalon mahdollisuuksia saada peliaikaa. Totuus kuitenkin on, että hän on kaukana Leverkusenin nokkimisjärjestyksen kärkipäästä.

Nyt kun EM-unelma siintää ensi kesänä edessä, Pohjanpalo myöntää, että tammikuun siirtoikkunassa on mietittävä tarkasti kaikki vaihtoehdot. Esimerkiksi lainapesti ei välttämättä olisi pahitteeksi.

– Varsinkin kun on kisat tulossa, haluan pelituntumaa. Pitää katsoa, mikä on oikea ratkaisu. Loukkaantuminen ei ole mikään vakava, mutta ihan ensimmäiseksi pitää katsoa jalan kunto.