Italialaiset vähättelivät Huuhkajien historiallista saavutusta – jättilehti kirjoitti maalintekijän nimenkin väärin - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Italialaiset vähättelivät Huuhkajien historiallista saavutusta – jättilehti kirjoitti maalintekijän nimenkin väärin

Saapasmaassa ei pidetä Suomea erityisen merkittävänä jalkapallomaana.

16.11.2019 10:06

Suomen EM-karsintalohkon voiton jo aiemmin varmistaneessa Italiassa suhtauduttiin Huuhkajien kakkossijaan ja historialliseen kisapaikkaan maltillisen asiallisesti. Osin jopa vähättelevästi.

Käytännössä jokaisessa aihetta käsitelleessä italialaismediassa muistettiin mainita, että arvokisapaikka on Suomelle ensimmäinen ja siksi täysin ainutlaatuinen. Olisi toki ollut myös syytä kertoa, että tämä koskee vain miesfutiksen A-maajoukkuetta.

Italia ja Suomi kohtasivat toisensa maaliskuussa Udinessa ja syyskuussa Tampereella. Lohkon suursuosikki ja lopulta voittaja otti peleistä 2–0- ja 2–1-voitot. Suomelle on ollut etu, ettei Italia ole menettänyt muissakaan otteluissaan pisteen pistettä.

Azzurrin päävalmentaja Roberto Mancini huomautti ennen 0–3 päättynyttä Bosnia-Hertsegovina–Italia -peliä, että perjantai-illan myöhäisottelun kotijoukkue on selvästi Suomea parempi ja vaikeampi vastustaja. Tätä mieltä oli myös RAI:n tv-kommentaattorina toimiva Paolo Rossi.

– Bosnia on joukkue, joka on aiheuttanut näissä karsinnoissa Italialle eniten vaikeuksia, vuoden 1982 maailmanmestaritähti linjasi.

Maailman vanhimman urheilulehden La Gazzetta dello Sportin mukaan Huuhkajien avausmaalin Liechtensteinia vastaan viimeisteli ”Touminen”. Lehti viittasi tällä 1–0-maalin laukoneeseen Jasse Tuomiseen.

Jasse Tuominen laukoo 1–0.

Koko EM-karsintavaiheen aikana on ollut kuultavissa ja luettavissa, ettei Suomea pidetä Italiassa erityisen merkittävänä jalkapallomaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?