Liechtensteinin media antoi tunnustusta Huuhkajille – ”Pitkä yö Helsingissä ja koko maassa” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Liechtensteinin media hehkutti Helsingin hurmoksellista tunnelmaa – ”Pitkä yö koko maassa”

Suomalainen jalkapallohurmos on kerännyt huomiota maailmalla.

Suomalainen jalkapallohurmos on kerännyt huomiota maailmalla.

Julkaistu: 16.11. 9:58

Suomen maajoukkueen historiallinen kisapaikka noteerattiin maailman urheilumediassa.

Suomen mahdollisesta EM-kisapaikasta kirjoitettiin monessa maassa jo ennen Liechtenstein-ottelua. Historiallisen kisapaikan varmistuttua eri maiden mediat näyttävät noteeranneen sinivalkoisen joukkueen menestyksellisen karsintapolun.

Perjantai-illan vastustajan lehdillä ei ole miljoonalevikkejä, mutta myös Liechtensteinissa jalkapallo on ykköslaji ja siitä kirjoitetaan paljon. Volksblattin nettisivun artikkelissa Suomen paremmuus myönnettiin avoimesti ja lukijoille kerrottiin hurmoksellisesta tunnelmasta stadionilla ja Helsingin kaduilla.

– Ansaittu voitto Suomelle. Tulee pitkä yö Helsingissä ja koko maassa, lehti kirjoitti.

 

Liechtensteiner Vaterland kertoi 10 000 katsojan täyttäneen stadionin, ja lisäksi lehti muistutti jalkapallon menneen tänä syksynä suosiossa jääkiekon ohi.

Tihinen esillä Sveitsissä

Sveitsiläinen Neue Zürcher Zeitung oli haastatellut ottelun alla Suomen Palloliiton urheilutoimenjohtajaa Hannu Tihistä. Lehdessä kehuttiin keminmaalaisen erinomaista saksan kielen taitoa, joka ei ole toimittajan mukaan ruostunut pätkääkään topparin Zürichin-vuosista.

Haastattelussa Tihinen ottaa referenssiksi talvisen valtalajin.

– Haluamme ottaa oppia jääkiekosta ja varmistaa EM-kisoihin selviytymisellä sen, että jalkapallolla on yhteiskunnallista merkitystä. Tällä hetkellä sitä ei ole, Tihinen sanoi.

NZZ:n toimittaja tiedusteli syytä siihen, miksi Suomi ei päässyt arvokisoihin Tihisen pelivuosien aikana, vaikka joukkueessa oli Jari Litmasen ja Sami Hyypiän kaltaisia tähtiä.

– Valitettavasti emme olleet tarpeeksi hyviä, Tihinen vastasi suorasukaiseen tyyliinsä.

Hollantilaiset muistavat Sparvin

Myös hollantilainen jalkapalloraamattu Voetbal International nosti Suomen maajoukkueen otsikoihin nettisivustollaan ja muistutti Suomen olevan muutakin kuin Teemu Pukki. Lehti oli haastatellut ennakkojutussaan Tim Sparvia, joka pelasi aikanaan Groningenissa. Jutussa Sparv kertoi Huuhkajien herättämästä kiinnostuksesta niin Suomessa kuin maailmallakin.

– Brasiliasta on tullut kaksi toimittajaa tekemään juttua meistä, Sparv sanoi.

Helsingin Kansalaistorin kisakatsomossa oli riehakas tunnelma perjantaina.

Helsingin Kansalaistorin kisakatsomossa oli riehakas tunnelma perjantaina.