Huuhkajien sankari Jasse Tuominen teki maalin, josta unelmoi koko ikänsä – ”Koko Suomen kansa on haaveillut tästä” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien sankari Jasse Tuominen teki maalin, josta unelmoi koko ikänsä – ”Koko Suomen kansa on haaveillut tästä”

Se on siinä! Jasse Tuomisen kuukausia pitkä maaliton putki päättyi tärkeimmällä mahdollisella hetkellä.

Se on siinä! Jasse Tuomisen kuukausia pitkä maaliton putki päättyi tärkeimmällä mahdollisella hetkellä.

Julkaistu: 16.11.2019 9:18

Jasse Tuominen iski Suomen EM-kisoihin vieneen maalin.

Jasse Tuominen oli tehnyt sen maalin niin monta kertaa aiemmin. Lapsena pihapeleissä hän ampui Suomen arvokisoihin niin monta kertaa, ettei pysynyt laskuissa. Se on jokaisen pienen suomalaisen futaajan unelma numero yksi.

Mutta kuinka moni pääsee tai pystyy tekemään sen maalin ihan oikeasti sillä hetkellä, kun on vain maalivahti vastassa ja kokonaisen kansakunnan odotukset harteilla?

– Koko Suomen kansa on haaveillut tästä. En oikein edes tiedä, mitä sanoa. Uskomatonta, Tuominen sanoi ja pyöritteli yhä päätään hämmästyksestä.

Tuominen, vaikka onkin pelipaikaltaan hyökkääjä, oli odottamaton ratkaisija. Energisistä esityksistään sinivalkopaidassa tunnettu Tuominen ei ole viime aikoina varsinaisesti juhlinut maaleilla.

Maajoukkueessa sellaista ei ole tullut lainkaan, ja seurajoukkueessa BATE Borisovissa hän osui viimeksi elokuun puolivälissä.

– Olen vähän säästellyt noita maaleja, Tuominen nauratti toimittajia.

Tuomisen tuuletus oli suorastaan eläimellisen villi. Valtava apina karisi selästä.

Hän palasi pitkästä aikaa Teemu Pukin rinnalle Huuhkajien hyökkäyksessä. Tuominen ja Pukki muodostivat toimivan parin matkalla kohti EM-kisoja. Sittemmin tontilla on kokeiltu useita muita pelaajia, kun Tuominen ei toviin osunut.

– Upeaa, että se tuli tässä pelissä. En olisi voinut kuvitella parempaa hetkeä. Kun pallo meni maaliin, tunteet vain purkautuivat. En ajatellut mitään. Olen hakenut sitä maalia niin pitkään ja sen viimein sain. Tuntui aika mielettömältä. Olen unelmoinut tästä niin kauan.

Tuominen kiitti kaikkia valmentajia ja vanhoja pelikavereitaan muistellessaan maaliaan. Kun pallo meni maalin perukoille, hän ei edes tiennyt, mitä ajatella.

– Ihan helvetin iso apina lähti selästä. Kritiikki on ollut ihan oikeutettua, kyllä hyökkääjän pitää tehdä maaleja. Tämä on ollut minulle todella vaikea vuosi. Olin alkuvuodesta loukkaantuneena, ja kesästä asti maalit ovat olleet kortilla.

Tuominen kertoi myös, että pelaajat antoivat valmentaja Markku Kanervalle ”kylmän suihkun” pian sen jälkeen, kun palasivat pukukoppiin. ”Rive” saa Tuomiselta pelkkää kiitosta.

– Hän on oppi-isä meille kaikille. Hän sanoi, että teimme unelmista totta.

Tuoreimmat osastosta