Markku Kanerva kommentoi Roman Eremenkon tilannetta - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Markku Kanerva kertoi, milloin uskalsi rentoutua Liechtenstein-pelin aikana – kommentoi myös Roman Eremenkon tilannetta

Julkaistu: 16.11.2019 9:10

Markku Kanerva ottaa aina kaiken huomioon. Hänellä oli varavaatteet mukana samppanjasuihkun varalle.

Markku Kanerva asteli pressitilaisuuteen yhtä rauhallisena kuin aina, vaikka hän oli juuri vienyt Suomen miesten A-maajoukkueen historiallisesti EM-kisoihin.

– Näette tässä suihkunraikkaan miehen. En käynyt suihkussa omasta tahdostani, vaan pelaajat kekkasivat tällaisen perinteisen jutun.

Kanerva oli ehtinyt ottaa ainoastaan pikkutakkinsa pois, mutta onnekseen hänellä oli vaihtovaatteet mukana kopissa.

– Ajattelin, että vaatteet enemmänkin kastuisivat kuohuviinistä. Sain hyvän suihkun. Nyt on freesi olo ja äärimmäisen onnellinen olo.

Suihkuun päävalmentajan tuuppasi koko joukkue.

– Odotin vähän taustalta apua, mutta olivat varmaan työntämässä mukana, Kanerva sanoi.

Markku Kanerva pääsi pelin jälkeen suihkuun.

Markku Kanerva pääsi pelin jälkeen suihkuun.

Valmentaja ei osannut ottelun aikana vapautua ennen kuin peliaikaa oli enää viitisen minuuttia jäljellä, vaikka Suomi johti siinä vaiheessa 3–0.

Katsomoon asti silti näkyi, että Teemu Pukin 2–0-maali oli suuri helpotus koko penkille.

– Varmaan huomasitte tuuletuksista, että 2–0 olivat rajummat kuin 1–0, joka tuli aika aikaisessa vaiheessa. Peli vie niin mukanaan, ja valmentajana keskittyy pelin johtamiseen, mutta kyllä siinä alkoi 85.–86. minuutilla tunteet nousta vähän pintaan ja oli vaikea pitää pokkaa. Aika hyvin ehkä klaarasin sen osion.

Myös joukkue kesti Kanervan mukaan hienosti paineet, vaikka ennen ottelua puhuttiin jo varmasta kisapaikasta.

– Paineita oli ja odotukset olivat kovat. Olen äärimmäisen ylpeä tuosta joukkueesta ja kiitollinen, että olen saanut viedä tätä matkaa yhdessä heidän kanssaan.

– Upeaa, että saatiin ratkaistua tämä täällä kotiyleisön edessä. Luulen, että tänään on aika paljon innokkaita suomalaisia juhlimassa tätä meidän historiallista saavutustamme eri puolilla Suomea.

Markku Kanerva sai kannattajilta onnitteluja poistuessaan stadionilta.

Markku Kanerva sai kannattajilta onnitteluja poistuessaan stadionilta.

Päävalmentaja herkistyi muistelemaan myös edesmennyttä Palloliiton puheenjohtajaa Pertti Alajaa.

– Hän oli isossa roolissa, että minä istun tässä nyt. Hän oli mua rekrytoimassa päävalmentajan pestiin. Sääli vaan, ettei ”Pera” tätä upeaa historiallista hetkeä päässyt todistamaan.

Maajoukkue matkustaa lauantaina Kreikkaan, jossa karsinnat päättyvät Suomen osalta maanantaina.

– Uskon, että sielläkin on paljon Suomen faneja. Halutaan tarjota hyvä esitys heille. Jokainen ymmärtää, ettei valmistautuminen ihan optimaalisesti tästä suju. Tänään vähän juhlitaan ja aletaan sitten keskittyä Kreikka-peliin.

Valmentaja pohti kysyttäessä myös tulevia kisoja ja mahdollisia nimiä kisajoukkueeseen. Venäläistoimittaja tiedusteli esimerkiksi Roman Eremenkon mahdollisesta roolista.

– Haluan kiittää näitä pelaajia, jotka saavuttivat tämän. Ehkä pitää puhua Romanin kanssa myöhemmin. Totta kai minulle on tärkeä saada paras mahdollinen joukkue EM-kisoihin.

Markku Kanerva nautti voitosta.

Markku Kanerva nautti voitosta.

Kanerva otti lisäksi kantaa myös siihen, että kannattajat ryntäsivät ottelun jälkeen kentälle.

– Kyllä näissä isoissa saavutuksissa on tapana, että porukka ryntää kentälle. Ne jotka katsoivat Djurgårdenin mestaruusjuhlia... niin en tiedä, onko sieltä otettu mallia vai mitä. Ymmärrän fanien tunteet ja fiilikset.

– Totta kai säännöt on tehty sitä varten, että niitä noudatetaan. Se on ihan selvä ja ymmärrettävä, että siitä rangaistuksia tulee.

Palloliitto saanee sakkoja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta