Suomalaisfanit herkistyivät historiallisen ottelun jälkeen – Markun isä oli surullisen Unkari-pelin jälkeen hiljaa kaksi viikkoa, sai nyt sanottua vain yhden lauseen - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Suomalaisfanit herkistyivät historiallisen ottelun jälkeen – Markun isä oli surullisen Unkari-pelin jälkeen hiljaa kaksi viikkoa, sai nyt sanottua vain yhden lauseen

Ilta-Sanomat tapasi Huuhkajien EM-kisapaikasta herkistyneitä faneja stadionin ulkopuolella.

15.11.2019 23:30

–Tämä on tietenkin mahtavaa! Suomen karsintapelit tiukasti seurannut helsinkiläinen Tommi kommentoi. Jalkapalloa harrastavat pojat Aapo ja Huugo komppasivat isäänsä.–Uskomaton hetki.

–Hurja hetki. Pelin loputtua valuivat onnen kyyneleet – tätä on odotettu pikkutytöstä asti, jalkapalloa pelaavat helsinkiläiset Iina ja Hanna iloitsivat.

Helsinkiläiset Heinilän veljekset Antti ja Ville kuvailivat oloaan helpottuneeksi.–Pari viikkoa sitten oli varma olo tästä ottelusta, mutta mitä lähemmäksi se tuli, sitä enemmän alkoi jännittämään. Nyt suunnataan Apolloon, PUKKI-PARTY!

Teemu Pukki baby -laulua kaveriporukkansa kanssa hoilannut Markku Martonen kertoi soittaneensa heti ottelun päätyttyä kotikatsomossa jännittäneelle isälleen.

– Olin 7-vuotiaana katsomassa Unkari-ottelua perheeni kanssa. Muistan, kuinka faija ei puhunut ottelun jälkeen kahteen viikkoon mitään. Äsken hänelle soittaessani, hän totesi vain, että se on siinä. Tämä oli kaiken odottamisen arvoista.

Kave Karhu, Marlo Takamäki, Oliver Parkila, Niko Vehviläinen ja Markku Martonen hankkivat historiaan jäävään peliin liput jo puoli vuotta sitten. Peliä kuvaileville ylistyssanoille ei ollut tulla loppua. –Erittäin hyvä, sairas, uskomaton...

–Kyllä tämä tulos lämmittää kylmässäkin säässä, Seppo Pekkilä tiivisti pelin jälkeen.

Stadionin ulkopuolelta löytyi ottelun jälkeen myös herkistyneitä juhlijoita.

– Tämä on käsittämätöntä. Iso mies ja itku tuli, Tapani Paasu hämmästeli.

Kari Polviander komppasi Paasua herkistyneenä.

– Kyllä loppuvihellyksen jälkeen tuli itku.

Pitkänlinjan jalkapallofanit ovat odottaneet EM-kisapaikkaa 50 vuotta.

– Kyllä on matkan varrella on ollut hetkiä, jolloin ollaan ajateltu, että tuleeko sitä kisapaikkaa koskaan. Tämä oli kaiken arvoista, Keuruun pallossa vaikuttavat miehet iloitsivat Huuhkajien saavutuksesta.

–Olen 50 vuotta katsonut jalkapalloa ja käynyt 80-luvulta asti vierasmatseissakin – nyt tämä viimein tapahtui! Tämä on historiallinen hetki ja niin kova juttu suomalaiselle jalkapallolle, onnellinen Matti Vikström ylisti stadionin ulkopuolella.

Jari ja Anne Kurittu juhlatunnelmissa.

Stadionin ulkopuolelta löytyi myös muita pitkänlinjan jalkapallofaneja.

– Olemme pelanneet jalkapalloa 70-luvulta asti. Tämä on täydellinen jalkapallovuosi! Tippa tuli linssiin, tämä on niin ansaittua! Anne ja Jari Kurittu huudahtivat.

Ympäri Eurooppaa vieraspeleissä kiertäneet järvenpääläiset ovat todistaneet myös niitä musertavia jalkapallohetkiä.

– Usko ei kuitenkaan loppunut koskaan.

–Ihan saakelin hyvä tunnelma, ei paljon parempi voisi olla. Minulla oli koko viikon fiilis siitä, että kyllä tämä hoidetaan. Nyt lähdetään torin kautta jatkojuhliin, turkulainen Samu kertoi tunnelmistaan.

Jussi Talvitie, Antti Grönlund, Pasi Jaakola ja Markus tiivistivät tunnelmansa yhteen sanaan. –Ihanaa!

–Aika huikea fiilis. Kyllä katsomossa tuli huudettua, mutta ei ihan ääntä käheäksi, Heli Savola ja Samuli Laine kertoivat.

Myös Isä ja poika Niilo ja Timo Pöyhönen olivat pelin jälkeen ikionnellisia.

– Pettymysten kautta lopultakin voittoon. Olen seurannut 50 vuotta näitä otteluita, lopultakin! Muistan kaikki ne katkerat hetket, hetket, jolloin se on ollut niin lähellä. Ensimmäistä kertaa minulla on hyvä olo! vanhempi Pöyhönen tiivisti tunnelmiaan.

– En olisi uskonut, että tämä hetki tulee, nuorempi Pöyhönen puolestaan äimisteli.

Seurueeseen liittynyt Tomi Finnbäck oli samoilla linjoilla.

– Tämä voitto kuittaa Unkari-ottelun, ja oikeastaan kaikki muutkin. Riven johdolla me mentiin kisoihin!

Tomi Finnbäck, Timo Pöyhönen, Antti Reinsalo ja Niilo Pöyhönen tuulettivat onnellisina.

–Itku tuli! Tämä oli sukupolvien odotus! Tämä on historiallinen hetki. Torille mennään tietysti! Daniela Jürgens hehkutti ottelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?