BBC huomioi Huuhkajien EM-paikan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Jättimediat uutisoivat Huuhkajien historiallisesta EM-paikasta – BBC lainasi Teemu Pukin sanoja

Suomen historiallinen EM-paikka huomioitiin näyttävästi myös kansainvälisessä mediassa.

15.11.2019 23:29

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pääsi perjantai-iltana juhlimaan historiansa ensimmäistä arvokisapaikkaa. Huuhkajat varmisti kisalipun ensi kesän EM-lopputurnaukseen lyömällä Liechtensteinin Helsingissä 3–0.

Huuhkajien saavutus huomioitiin kotimaisen lehdistön lisäksi näyttävästi myös kansainvälisessä mediassa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi laajassa artikkelissa, kuinka Suomi selviytyi ensi kertaa arvoturnaukseen 32 yrityksen jälkeen. BBC lainasi otsikossaan Teemu Pukin sanoja Viasatin haastattelussa pelin jälkeen:

– Olen sanaton. Tämä on sairasta. Teimme sen! BBC kertoi Pukin sanoneen.

  • Jutun pääkuvana olevalta videolta näet ottelun kohokohdat.

Britannian laajalevikkisimpiin kuuluva Daily Mail julkaisi todella laajan kuvakoosteen Suomen juhlista. Lehden verkkosivujen etusivun otsikko oli ytimekäs:

– Pukki party! Suomi selvisi EM-kisoihin ensi kerran.

Italiassa maailman vanhin urheilusanomalehti La Gazzetta dello Sport kirjoitti, kuinka Suomi teki historiaa. Asian huomioi myös toinen suuri italialainen urheilulehti Corriere dello Sport.

  • Video: Suomalaisten jalkapallofanien juhlintaa Helsingin Kauppatorilla.

Norjan luetuin sanomalehti Verdens Gang kirjoitti puolestaan ”jättijuhlista, kun Suomi meni kisoihin”. VG oli haastatellut Veikkausliigan HIFK:n norjalaisvalmentajaa Tor Thodesenia, jonka mukaan Kanervaa voi verrata ruotsalaiseen menestysvalmentajaan Lars Lagerbäckiin. Nykyisin Norjaa valmentama Lagerbäck menestyi ensin Ruotsin maajoukkueluotsina ja johti sitten Islannin EM-kisoihin.

– Vertailu on ihan osuva. Kanerva on analyyttinen ja hillitty. Hän ei johda joukkoja karisman kautta eikä ole mikään sirkuspelle. Joukkue on myös valmentajansa näköinen. Joukkue on henkisesti erittäin vahva, Thodesen sanoi.

Sveitsin suurin sanomalehti Blick oli haastatellut entistä Huuhkajien keskikenttäpelaajaa Aki Riihilahtea, joka kertoi koko Suomen rakastavan Pukkia.

– Pukki on kuin messias, joka johtaa suomalaiset luvattuun maahan, Riihilahti sanoi.

Myös suuret kansainväliset uutistoimistot Reuters, AP ja AFP kirjoittivat Huuhkajista. Heidän kauttaan uutiset Suomen menestyksestä levisivät satoihin tiedotusvälineisiin ympäri maailman.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?