Video paljastaa: Teemu Pukilta poikkeuksellisen upea ele – riensi huoltajalegenda Gunnar Yliharjun, 79, kaulaan voitonjuhlien alkaessa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Video paljastaa: Teemu Pukilta poikkeuksellisen upea ele – riensi huoltajalegenda Gunnar Yliharjun, 79, kaulaan voitonjuhlien alkaessa

Huoltajalegenda Gunnar Yliharju ehti odottaa arvokisapaikkaa vuosikymmenet.

15.11.2019 21:35

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa ensi kesänä EM-kisoissa. Historiallinen arvokisapaikka varmistui, kun Huuhkajat voitti Liechtensteinin 3–0.

Töölön jalkapallostadion repesi liitoksistaan loppuvihellyksen soidessa. Iso joukko katsojia rynnisti kentälle, ja Suomen pelaajat juhlivat villisti.

Juhlien liikuttavimpiin hetkiin kuului ehdottomasti se, kun Viasatin kamerat poimivat kuviinsa Huuhkajien pitkäaikaisen huoltajan Gunnar Yliharjun, 79.

Yliharjun arvostuksesta pelaajien keskuudessa kertoi paljon kaksi maalia tehneen Teemu Pukin toiminta heti ottelun jälkeen. Hän kiipesi katsomoon ja etsi käsiinsä Yliharjun, jota kiitti, halasi ja onnitteli.

Huoltajalegenda halaili liikuttuneena Suomen pelaajia kyynel silmäkulmassa. Onnitteluja saivat muiden muassa kapteeni Tim Sparv ja maalivahti Lukas Hradecky.

– Voi jumalan pyssy! Tämä on niin kova juttu, että en ole turhaan ollut jalkapallossa 60 vuotta kaikenlaisissa hommissa. On hienoa, että minäkin näin sen, Yliharju sanoi Viasatin haastattelussa.

Gunnar Yliharju vuonna 2010.

Yliharju on käynyt katsomassa myös kaikki Huuhkajien vieraspelit tässä karsinnassa. Hän kertoi, että aikoo matkustaa vielä maanantaiseen Kreikka-otteluun. Kyseessä on Suomen viimeinen ottelu EM-karsinnoissa.

– Nyt voi mennä varmoin mielin ja vähän nauttiakin tästä.

– Kaikki huoltajat, olkaa onnellisia, tehkää edelleen hyvää työtä futiksen eteen. Me kuulumme futisperheeseen, Yliharju sanoi haastattelun lopuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?