Ruotsissa hehkutetaan Huuhkajien EM-sensaatiota – jättilehti onnitteli suomen kielellä! - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa hehkutetaan Huuhkajien EM-sensaatiota – jättilehti onnitteli suomen kielellä!

Huuhkajien uroteko nousi otsikoihin Ruotsissa.

15.11.2019 21:10

Suomi ylsi perjantai-iltana huimaan saavutukseen, jota oli ehditty odottaa vuosikymmenien ajan.

Suomi kaatoi Liechtensteinin karsintaottelussa ja varmisti paikan EM-kisoihin ensi kertaa. Huuhkajien uroteko keräsi suitsutusta myös Ruotsissa.

Ruotsin suurin lehti Aftonbladet seurasi Huuhkajien kisapaikan sinetöinyttä ottelua livenä nettisivuillaan. Artikkelin otsikkona oli:

Suomalaisten hullu riemu EM-paikasta

Kun Teemu Pukki iski Suomen 3–0-johtoon, teki Aftonbladetin toimittaja Michael Wagner saman päätelmän kuin moni suomalainen futisfani – hänen mielestään se maali sinetöi Suomen kisapaikan.

Ottelun jälkeen Aftonbladetin jutun alussa ja lehden urheiluosion Twitter-tilillä lähetettiin Suomeen terveiset selvällä suomen kielellä:

Myös toinen Ruotsin iltapäivälehdistä Expressen raportoi Suomen saavutuksen komeasti esille nettisivustollaan. Juttu alkoi näin:

– Suomi on tehnyt jalkapallohistoriaa.

Jutussa muistutettiin, miten vaikeita vuosia Suomen maajoukkue on hiljattain kokenut. Vuonna 2016 Suomi ei voittanut yhtäkään maaottelua.

Alakulo näkyi esimerkiksi maailmanrankingin sijoituksessa. Suomi valahti kesällä 2017 sijalle 110. Maajoukkueen nykyisen päävalmentajan Markku Kanervan johdolla sijoitus on noussut – lokakuussa sinivalkoisten sijoitus oli 55.

Huuhkajat tarjosi suomalaisfaneille ilonhetkiä perjantai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?