Me teimme historiaa – Suomi EM-kisoihin! - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Me teimme historiaa – Suomi EM-kisoihin!

Suomi voitti Liechtensteinin maalein 3–0 ja varmisti paikan kesäkuussa alkaviin EM-kisoihin.

15.11.2019 20:49

Perjantai-illan ottelu oli heti alusta lähtien Suomen hallussa, mutta avausmaali antoi odottaa itseään.

Kuudennella minuutilla Jasse Tuominen syötti maalin eteen, josta Pyry Soirilla oli hyvä paikka siirtää Suomi johtoon. Harmiksi Tuominen oli ehtinyt paitsioon, eikä maalia hyväksytty.

Lopulta 21. minuutilla syntyi se helpottava avausmaali. Jasse Tuominen pääsi vapaaksi ja sijoitti pallon Benjamin Büchelin vartioimaan maaliin. Se oli Tuomisen maajoukkueuran avausmaali.

Seuraava paikka Suomella oli 39. minuutilla, kun Teemu Pukki laukoi tulisesti, mutta Büchel torjui. Hetkeä myöhemmin Soirilla oli oma paikkansa. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty.

Toisen puoliajan aluksi Tuomisella oli oiva paikka tehdä toinen maali. Hän pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pallo osui tolppaan.

56. minuutilla Suomella oli seuraava paikka. Pyry Soiri keskitti vasemmalta ja pallo ajautui Robin Lodille, joka laukoi tulisesti. Pallo meni niukasti ohi Liechtensteinin maalin.

63. minuutilla Soiri tunkeutui rangaistusalueelle ja Livio Meier rikkoi. Erotuomari Benoît Bastien näytti rangaistuspotkua.

Pallon taakse asteli Teemu Pukki, joka laukoi rangaistuspotkun vasempaan alanurkkaan. Suomi siirtyi 2–0-johtoon Pukin maajoukkueuran 23. osumalla.

Se on siinä!

Suomi teki ensimmäisen vaihdon 71. minuutilla. Kentältä tuli pois kapteeni Tim Sparv, jonka tilalle meni Joni Kauko. Samalla Paulus Arajuuri otti kapteeninnauhan Sparvilta.

75. minuutilla Pukki teki jo illan toisensa. Lod lähetti pitkän syötön, johon KTP:n kasvatti ehti. Pukin ensimmäisen yrityksen pelasti maaliviivalta Andreas Malin. Toisen yrityksen Pukki sai maaliin. Se oli suomalaisen 24. osuma maajoukkueessa.

78. minuutilla Suomi teki toisen vaihdon. Kentältä tuli pois Soiri ja kentälle meni Simon Skrabb.

84. minuutilla Suomi teki kolmannen vaihdon. Kentältä pois kahden maalin sankari Pukki ja tilalle Rasmus Karjalainen.

Kun lisäaikaa oli pelattu 3 minuuttia kuultiin kaivattu oppuvihellys. Suomi on EM-kisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?