IS mukana Huuhkajien huumassa: ”Tällaista tunnelmaa ei ole aikaisemmin koettu” – upeat kuvat huikeasta illasta - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

IS mukana Huuhkajien huumassa: ”Tällaista tunnelmaa ei ole aikaisemmin koettu” – upeat kuvat huikeasta illasta

Yleisö on huutamassa Huuhkajia EM-kisoihin. Tällaista tunnelmaa ei tällä stadionilla ole aikaisemmin koettu.

15.11.2019 20:01

Tunnelma Huuhkajien EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan on noussut perjantai-iltana suorastaan huikeaksi.

Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä on pelattu 2000-luvulla paljon suuria otteluita, mutta tällaista tunnelmaa ei tontilla ole aikaisemmin koettu.

Huuhkajien fanit ja niin sanotut tavallisetkin katsojat ovat panneet parastaan.

Upeaa meteliä lähti ensimmäisellä puoliajalla kaikista katsomonosista, ei pelkästään fanipäädystä.

Kliimaksi saatiin reilun 20 minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jasse Tuominen sijoitti pallon maaliin ja Suomen johtoon. Siinä huutomyrskyssä tuntuivat vapautuvan vuosikymmenten pettymysten patoumat.

Tunnelma stadionilla ja sen ympärillä oli vahva jo ennen ottelua. Pelkoa tai huolta ei ollut havaittavissa. Homman nimi oli, että nyt huudetaan Huuhkajat kisoihin. Ääntä on riittänyt... ennenkuulumattomalla tavalla.

Suomi varmistaa historiallisen EM-kisapaikkansa, jos se voittaa Liechtensteinin. Pelaajistakaan ei näkynyt ensimmäisellä puoliajalla huolestuttavia hermostumisen tai jännittämisen merkkejä vaan esillä olivat nälkä ja määrätietoisuus.

Huuhkajien päävalmentaja Markku ”Rive” Kanerva sai ennen ottelua joukkueen esittelyssä selvästi kovimmat suosionosoitukset, ja hänen nimensä on kiirinyt pitkin Töölöä myös ensimmäisen puoliajan aikana.

”Riven johdolla me mennään kisoihin!” yleisö on laulanut sydämensä kyllyydestä pitkin karsintoja. Sama laulu kaikuu lujaa Töölössäkin, ja laulun sanoista tulossa täyttä totta!

Stadionilla on tunnelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?