Huippulupaavalle suomalaisfutaajalle hieno kunnianosoitus – edellisten voittajien joukossa liuta supertähtiä - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huippulupaavalle suomalaisfutaajalle hieno kunnianosoitus – edellisten voittajien joukossa liuta supertähtiä

Lainasiirto Wimbledoniin on ollut Marcus Forssille jymymenestys.

Julkaistu: 15.11.2019 19:12

Marcus Forss on valittu Englannin jalkapalloliigan EFL:n kuukauden nuoreksi pelaajaksi.

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla AFC Wimbledonissa pelaava hyökkääjä Marcus Forss on saanut tunnustuksen hyvistä otteistaan.

Forss, 20, valittiin Englannin Football Leaguen EFL:n kuukauden nuoreksi pelaajaksi. Valinta käsittää kaikki pelaajat maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Championshipistä neljännelle eli Kakkosliigaan.

Forss sai palkinnon mainioista otteistaan lokakuussa. Hän teki viisi maalia yhtä monessa ottelussa. Kärkipelaaja Forss on Wimbledonissa lainalla sarjaporrasta ylempänä pelaavasta Brentfordista. Kaikkiaan Forss on tehnyt seitsemän maalia yhdeksässä liigapelissä.

Palkinnon voittaminen ei suinkaan ole tae tulevasta suurmenestyksestä, mutta kunnianosoituksen on silti pokannut moni pelaaja, joka on myöhemmin noussut Valioliigassa profiilipelaajaksi. Heitä ovat muiden muassa Wilfred Zaha, Harry Maguire, Dele Alli, James Maddison ja Victor Moses.

Forss on ensimmäinen suomalainen palkinnon voittaja. Palkintoa on jaettu joulukuusta 2009 lähtien.

Hyvät otteet Englannissa eivät ole ainakaan vielä poikineet Forssille kutsua miesten A-maajoukkueeseen. Toistaiseksi Forss on ollut mukana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Syksyn aikana Forss ei ole ollut myöskään Juha Malisen ryhmässä, sillä nuori hyökkääjä on halunnut keskittyä seurajoukkueuraansa. Ykkösliigassa ei pidetä lainkaan maaottelutaukoa.

Forssin ratkaisu on herättänyt närää Palloliitossa, ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoikin maajoukkueen julkistamisen yhteydessä haluavansa ”tiettyä sitoutumista ja halua näyttää, että hän haluaa edustaa Suomea”.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Forssia ei kutsuttu lainkaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen marraskuun pelejä varten, joten hänen halukkuutensa peleihin tällä kertaa ei ole tiedossa.