Elisabeth Rehn, 84, jännittää Huuhkajien ottelua stadionilla – muisteli edesmenneen Ove-miehensä sanoja Viasatilla - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Elisabeth Rehn, 84, jännittää Huuhkajien ottelua stadionilla – muisteli edesmenneen Ove-miehensä sanoja Viasatilla

Elisabeth Rehn seuraa Huuhkajien perjantaista ottelua paikan päällä stadionilla. Arkistokuva.

Elisabeth Rehn seuraa Huuhkajien perjantaista ottelua paikan päällä stadionilla. Arkistokuva.

Julkaistu: 15.11.2019 18:47

Elisabeth Rehn uskoo, ettei joudu pettymään perjantai-iltana Huuhkajien ottelun katsomossa.

Töölön jalkapallostadionilla ja katsomoissa ympäri Suomea jännitetään perjantai-iltana, eteneekö Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ensimmäistä kertaa historiassa arvoturnaukseen.

Liechtenstein-ottelussa pelissä on paikka ensi kesän EM-kisoihin.

Ottelua jännittää paikan päällä Töölössä myös RKP:n entinen kansanedustaja ja Suomen ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri Elisabeth Rehn, 84. Pitkänlinjan poliitikko kertoi tunnelmiaan Viasatin haastattelussa hetkiä ennen ottelun alkua.

– Olen oppinut, että jos on ihan valtavat odotukset, niin silloin voi joutua pettymään, mutta mä uskon, että tänään en pety, Rehn vastasi, kun häneltä tiedusteltiin odotuksia illan jännitysnäytelmään.

Rehn katsoi jo pidemmälle kuin pelkästään mahdollisesti varmistuvaan historialliseen EM-kisapaikkaan.

– Nyt kun me hoidetaan tämä asia, ei loppuun asti, vaan nyt päästään alkuun ja sitten katsotaan kuinka pärjätään seuraavassa vaiheessa, Rehn sanoi.

Rehnin puoliso, vuonna 2004 menehtynyt Ove Rehn muistetaan vaikutusvaltaisena jalkapallovaikuttajana. Hän toimi muun muassa Palloliiton puheenjohtajana ja miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Elisabeth Rehn kertoikin Viasatilla, kuinka iso juttu jalkapallo on heidän perheessään.

– Mieheni Ove aina vannoi, että olemme kyllä vielä Euroopan tai maailman tasolla... siitä on viisitoista vuotta kun hän kuoli, mutta joka tapauksessa, toivottavasti tässä me ollaan.