Teemu Pukki -tuotteita jonotettiin Helsingissä - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Näin Teemu Pukki -tuotteita jonotettiin Helsingissä – Norwich aikoo myydä 100 000 eurolla, kauppa kävi hirmutahtia

Kampissa jonotettiin Teemu Pukki -tuotteita.

Kampissa jonotettiin Teemu Pukki -tuotteita.

Julkaistu: 15.11. 14:47

Kun Suomi voitti Armenian ja Bosnia hävisi Kreikalle, Norwichin edustajat saapuivat heti Suomeen. Nyt brittiseuran tuotteet menevät kuumille kiville.

Huuhkajien historiallinen EM-kisapaikka voi varmistua perjantai-iltana voitolla Liechtensteinista.

Iso kiitos mahdollisuudesta kuuluu Teemu Pukille, joka on ollut karsintojen J-lohkon ylivoimaisesti paras pelaaja ja tehnyt seitsemän Suomen 12:sta maalista.

Suomalaisesta jalkapallohuumasta ja ennen kaikkea Pukki-huumasta ottaa ilon irti myös hyökkääjän seurajoukkue Norwich. Kanarianlinnut lensivät Suomeen, panivat pystyyn pop-up-kaupan ja mm. järjestävät Pukki party -bileet yökerho Apollossa perjantai-iltana.

– Kun Suomi voitti Armenian ja Kreikka löi Bosnian, oli selvää että tämä peli voi ratkaista Suomen EM-kisapaikan. Hyppäsimme lentokoneeseen heti seuraavana päivänä ja tulimme tänne tapaamaan ihmisiä mm. Kampista, Suomen Palloliitosta ja Apollosta. Kaikki olivat heti mukana suunnitelmissamme, mikä oli todella hienoa, Norwichin kaupallisten toimintojen johtaja Sam Jeffery taustoittaa.

Lisäksi Norwichin edustajat ovat Helsingissä tavanneet mm. yhteistyökumppaninsa, pelipaidan hihasponsorin Best Fiends -pelin tekijän Seriously Digital Entertainmentin väkeä.

Sam Jeffery ja muu Norwichin väki saapui Suomeen.

Sam Jeffery ja muu Norwichin väki saapui Suomeen.

Norwichilla on tällä hetkellä Suomessa kymmenen seuran työntekijää eri puolilta seuraa. Mediatiimi tekee dokumenttia, jota on kuvattu tiiviissä yhteistyössä Palloliiton kanssa. Seura on päässyt lähelle Suomen joukkuetta.

– Saavuin tänne viime sunnuntaina. Maanantaina olimme joukkueen hotellilla, ja median puolelta oli paljon kiinnostusta meitä kohtaan. Tiistaista lähtien olen saanut paljon puhelinsoittoja suomalaisilta mediatoimijoilta, mikä on ollut iloinen yllätys, seuran viestintäjohtaja Daniel Houlker kertoo.

Kuhinaa pop-up kaupassa

IS tapasi Norwichin edustajat perjantaina noin kuusi tuntia ennen EM-karsintaottelun alkua.

Seuran myyntikoju oli erinomaisella paikalla keskellä Kampin keskusta. Kuhina oli melkoinen, ja Pukki-tuotteet menivät kuin kuumille kiville.

Suomesta on tullut Pukin myötä Norwichin toiseksi isoin markkina-alue.

– Jo viime kaudella tuotteitamme myytiin paljon Suomeen, kun Teemu menestyi niin hienosti. Tänä vuonna se on vain kiihtynyt Valioliigan tuoman statuksen ansiosta. Olemme heinäkuun 1. päivän jälkeen myyneet tuotteita Suomeen 100 000 euron arvosta, Jeffery kertoo.

Tänä viikonloppuna tuo summa saatetaan tuplata.

– Olemme tuoneet tänne noin 100 000 euron arvosta tavaraa. Se saattaa käydä kaupaksi parin päivän aikana, mikä on aika hullua. Kaikki on käynyt nopeasti kaupaksi, ja meidän täytyi neljän tunnin myynnin jälkeen täyttää kojua uusiksi.

Jeffery kertoo, että Suomeen on tuotu mm. 500 Pukin pelipaitaa (aikuisten paidan hinta 80 euroa), 1500 ”No Pukki No Party -t-paitaa (hinta 20 euroa), 500 Pukki GOAT -paitaa (20 euroa), satoja Pukki Party -sukkia (7 euroa pari), 500 JouluPukki-collegea (30 euroa) ja niin edelleen.

Onnellinen uuden paidan omistaja Jere Ihamäki esitteli ostostaan.

Onnellinen uuden paidan omistaja Jere Ihamäki esitteli ostostaan.

Pukin nimi on myynti- ja markkinointi-ihmisille herkullinen paitsi hänen pelitaitojensa, myös nimen monikäyttöisyyden ansiosta. Suomalaisille voi myydä JouluPukki-paitoja, Englannissa Pukki on saanut nimen GOAT (Greatest of all time, kaikkien aikojen paras) paitsi maaliensa takia, myös siksi että englannin kielen sana goat eli vuohi voi kääntyä pukiksi.

Jeffery sanoo, että Pukki on Norwichin suosituin pelaaja myös Englannissa.

– Kun hankimme hänet, kannattajista suurin osa ei tiennyt hänestä paljoakaan. Nyt häntä rakastetaan. Teemu Pukki baby on todella suosittu laulu, häntä kutsutaan GOATiksi ja niin edelleen. Hän asuu perheensä kanssa pienessä kylässä Norwichin kupeessa ja on rakastettava tyyppi, josta kaikki pitävät.