Huuhkajissa pelanneen Timo Furuholmin kuukauden piina päättyi - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

”Minulla on lippu peliin!” – Huuhkajissa pelanneen Timo Furuholmin kuukauden piina päättyi, tarjosi vaihdossa jopa äitinsä koiraa

Timo Furuholm oli valmis panemaan kaiken peliin saadakseen lipun illan otteluun.

Julkaistu: 15.11.2019 14:29

Furuholm oli valmis tekemään jokseenkin kaikkensa päästäkseen paikalle illan peliin.

Huuhkajat kohtaa perjantai-iltana Liechtensteinin ”ratkaisevassa” EM-karsintaottelussa. Voitto avaisi suomalaisille portit futistaivaaseen eli ensimmäiseen arvokisapaikkaan.

Ottelun suuri panos on saanut katsojat liikkeelle. Illan ottelun liput ovat olleet kiven alla jo pitkään. Tämän on saanut huomata myös Huuhkajissa kymmenen ottelua pelannut ja kaksi maalia tehnyt FC Interin hyökkääjä Timo Furuholm.

Furuholmin lipunmetsästys alkoi jo syyskuun puolivälissä. Tuolloin hän rikkoi liki kuukauden päivät kestäneen somehiljaisuutensa tarjotakseen Liechtenstein-pelin lipuista vaihtokauppa, jossa tarjolla oli lähes kaikki.

– Vaihdetaan pelipaita, fudiskengät, kapteeninnauha, polkupyörä, Porkan Pormestarin paikka, äidin koira ja dollareita kahteen (tai useampaan) Suomi-Liechtenstein lippuun. Nyt jatkan somelakkoani. Rakkautta kaikille, erityisesti Pukin Teemulle, Furuholm kirjoitti.

Panokset kovenivat viime viikolla entisestään, kun Furuholmin takaovi parhaille paikoille suljettiin. Päävalmentaja Markku Kanerva ei valinnut häntä maajoukkueeseen. Erityisen todennäköinen maajoukkuevalinta ei ollut, sillä veikkausliigakauden 2011 maalikuninkaan edellisestä kutsusta Huuhkajiin oli ehtinyt vierähtää jo kuusi vuotta.

– Joukkueeseen pääseminen oli viimeinen mahdollisuus saada lippu matsiin. Nyt se on sitten meikä vs. Safetor, pakko yrittää pummilla sisään, Furuholm kirjoitti kieli poskessa.

Safetorilla Furuholm viittasi turvafirmaan, joka käytti varsin estoitta pippurisumutetta katsojia vastaan kesän Suomen cupin finaalissa Maarianhaminassa.

Viikkokausia kestäneestä pohjustuksesta huolimatta Furuholmin ja järjestyksenvalvojien välinen taistelu jäi näkemättä. FC Interin kapteenin lipunmetsästys sai ottelupäivänä vihdoin onnellisen lopun.

– Safetor, laskekaa sumuttimet! Minulla on lippu peliin! Furuholm kirjoitti Twitterissä.

Suomi kohtaa Liechtensteinin tänään Helsingissä. Ottelu alkaa kello 19. Lippua vaille jääneet ihmiset voivat seurata ottelua esimerkiksi Neloselta.