Tim Sparv ja Steven Gerrard ylistävät Glen Kamaraa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Tim Sparv ja Steven Gerrard ovat samaa mieltä – Huuhkajissa pelaa tulevaisuuden supertähti

Glen Kamara on noussut Huuhkajien avainpelaajien joukkoon. Hän on pelannut kaikissa kahdeksassa Suomen EM-karsintaottelussa.

Glen Kamara on noussut Huuhkajien avainpelaajien joukkoon. Hän on pelannut kaikissa kahdeksassa Suomen EM-karsintaottelussa.

Julkaistu: 14.11. 21:02

Glen Kamaran tulevaisuus on valoisa. Pian ratkeaa, pääseekö hän näyttämään taitojaan EM-kisoissa.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara on viime aikoina ollut mairittelevan julkisuuden kohteena Skotlannissa.

Maan kaikki merkittävät lehdet kirjoittivat hiljattain, kuinka Kamaran seurajoukkueen manageri Steven Gerrard puhkesi suorastaan ylistyslauluun puhuessaan suojatistaan.

Entisen Liverpoolin supertähden Gerrardin mukaan Kamaran esitykset Rangersissa ovat herättäneet saarivaltakunnan suurseurojen kiinnostuksen.

– Kamara on aina pelattavissa. Hän ei koskaan mene piiloon, vaan tarjoaa aina syöttövaihtoehdon ja on valmis ottamaan pallon vastaan tilanteessa kuin tilanteessa, Gerrard sanoi.

Pelitaitojen lisäksi Gerrard vielä kehui Kamaran kotikasvatuksen, käytöstavat ja työmoraalin. Gerrardin mielestä Kamaran taidot riittävät aivan maailman kovimpiin sarjoihin asti.

Steven Gerrard pitää Glen Kamaran pelitaidoista ja luonteesta.

Steven Gerrard pitää Glen Kamaran pelitaidoista ja luonteesta.

Vaatimatonta Kamaraa ylisanat tuntuivat jopa hieman ujostuttavan. Hän kuittasi Gerrardin kiitokset lyhyesti, kun häneltä kysyttiin aiheesta Huuhkajien lehdistötilaisuudessa torstaina.

– On kiva kuulla mukavia juttuja futislegendalta, joka vielä sattuu olemaan valmentajani, Kamara sanoo.

Eivät hänen vastauksensa muihinkaan kysymyksiin olleet juuri pidempiä. Ytimekkyyttä suosiva Kamara kertoi, että häneltä udellaan usein, miltä tuntuu olla Gerrardin opissa. Englantilainen oli aikoinaan yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, eli saman paikan pelaaja kuin Kamara.

– Voin vain oppia Gerrardilta. Toivottavasti pystyn joskus pelaamaan samalla tasolla kuin hän, Kamara sanoo.

Espoossa lapsuutensa viettänyt Kamara muutti 12-vuotiaana Englantiin. Siellä hän pääsi suurseura Arsenalin akatemiaan. Gerrardin mielestä Arsenalin laadukas futiskoulu näkyy Kamaran pelitavassa.

24-vuotias Kamara itse sanoi oppineensa akatemia-aikoinaan valtavasti. Hänen idolinsa oli Arsenalin ranskalainen maalitykki Thierry Henry.

– Olin nuorempana nopea kärkipelaaja, joten otin mallia Henrystä.

Nopeat jalat ovat yhä yksi Kamaran vahvuus. Hänen parinaan Huuhkajien keskikentällä yleensä pelaava kapteeni Tim Sparv näkee Kamaran ominaisuuksien täydentävän hyvin omiaan.

– Glen on ollut loistava alusta lähtien. Hän on todella älykäs ja dynaaminen pelaaja. Itse olen aika hidas, joten pelaamistamme auttaa paljon se, että vieruskaverini on liikkuva. Työnjakomme toimii hyvin, Sparv sanoo.

Glen Kamara (vas.) on Tim Sparvin (oik.) mukaan erittäin dynaaminen ja älykäs pelaaja.

Glen Kamara (vas.) on Tim Sparvin (oik.) mukaan erittäin dynaaminen ja älykäs pelaaja.

Sparv uskoo, että Kamaran uran lakipisteeksi ei jää Glasgow Rangers.

– Glenillä on hyvä ja valoisa tulevaisuus edessä. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja hän tekee hyviä ratkaisuja kentällä. Jos hän vain jaksaa tehdä keskittyneesti töitä, hän pelaa vielä jossain suurjengissä.

Yhden suurteon Kamara voi tehdä jo perjantaina ja auttaa Huuhkajat ensi kerran EM-lopputurnaukseen. Hän kertoi odottavansa ratkaisevaa Liechtenstein-peliä levollisin mielin, vaikka tiedostaakin pelin tärkeyden.

– Voitto olisi valtava juttu meille pelaajille ja koko maalle. Olemme innoissamme mahdollisuudesta tehdä historiaa. Toivottavasti onnistumme, Kamara sanoo.