Lukas Hradecky on täpinöissään Liechtenstein-ottelun alla - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien tähdeltä painava puheenvuoro Liechtenstein-ottelusta – ”Sitten meikäläinen puuttuu peliin”

Julkaistu: 14.11.2019 18:44

Lukas Hradecky pelaa perjantaina ottelun, jota on odottanut enemmän kuin mitään muuta koko elämänsä aikana.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on saavuttanut tässä kuussa jo yhden tärkeän merkkipaalun urallaan. Hän torjui viime viikon keskiviikkona elämänsä ensimmäisen voiton Mestarien liigassa, kun Bayer Leverkusen kaatoi Atletico Madridin 2–1. Voiton avain oli Hradeckyn lisäajan huipputorjunta.

Perjantaina Hradecky saavuttaa erittäin todennäköisesti yhden merkkipaalun lisää. Perjantain EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan hänellä on mahdollisuus auttaa Suomi futishistorian ensi kertaa miesten arvokisoihin.

– Yritän jatkaa siitä, että rasti tulee taas ruutuun. Minulle oli iso juttu päästä ulkomaille ammattilaiseksi, sitten voittaa jotain ja nyt olen päässyt pelaamaan Mestarien liigaa. Haluan jatkaa niiden rastien rastittamista ja toivottavasti seuraava rasti tulee tosiaan jo perjantaina.

Lukas Hradecky pääsi hiljattain juhlimaan Atletico Madridin kukistamista.

Lukas Hradecky pääsi hiljattain juhlimaan Atletico Madridin kukistamista.

Hradecky on edennyt urallaan tasaisen varmasti. TPS:n kasvatti siirtyi ammattilaiseksi Tanskaan jo tammikuussa 2009. Ensimmäinen pokaali tuli Tanskan cupista keväällä 2013 ja toinen keväällä 2018, jolloin Hradecky torjui Eintracht Frankfurtin Saksan cupin mestariksi.

Hän on siis pelannut liudan suuria otteluita, mutta yksi peli on ylitse muiden. Se pelataan perjantaina Helsingissä.

– Olen odottanut Liechtenstein-matsia enemmän kuin mitään 29 elinvuoden aikana, Hradecky sanoo.

Hradecky kertoo haluavansa hankkia kisapaikan Huuhkajien pitkäaikaisille taustahahmoille. Hän mainitsee veteraanihuoltaja Gunnar Yliharjun ja fysioterapeutit Jari-Pekka Keurulaisen sekä Paavo Leiramon. Sen jälkeen hän kertoo kannattajista, joita Huuhkajat on auttanut kestämään vaikeita sairauksia.

– On tullut viestejä, että Huuhkajien menestys on auttanut ihmisiä jopa niin suurissa asioissa.

Lopuksi hän sanoo, että voitolla on merkitystä koko kansakunnalle.

– Kuten Ari Lahti (Palloliiton puheenjohtaja) hyvin sanoi: jalkapallolla ja urheilulla on voima auttaa meitä kaikkia kestämään näitä harmaita kelejä. Se tuo valoa.

Lukas Hradeckyn ja Huuhkajien kannattajien suhde on todella lämmin.

Lukas Hradeckyn ja Huuhkajien kannattajien suhde on todella lämmin.

Perjantai-iltana Huuhkajien ottelua jännittää koko Suomi. Hradecky myöntää, että myös joukkueen sisällä kihisee.

– Itse kukin on aika täpinöissä. Kunhan ei mene ylilatautumiseksi. Viikon sana on ollut normaalius. Siitä on yritetty pitää kiinni ja se on onnistunutkin yllättävän hyvin. Mitään huolestuttavia merkkejä ei ole ollut.

Huuhkajien kapteenistoon kuuluva Hradecky myös lupaa, että pitää tarvittaessa huolen joukkuetovereidensa keskittymisestä.

– Jos joku ryhtyy miettimään, että panisiko mustan vai sinisen paidan päälle pelin jälkeen, sitten meikäläinen puuttuu peliin.

Kaikkien merkkipaalujen lisäksi hän juhlii ensi viikon sunnuntaina 30-vuotispäiväänsä.

– Tota ei olisi tarvinnut mainita! Hradecky kommentoi naurunremakan kera.