Juha Pirinen haluaa EM-kisoihin myös perhesyistä - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien puolustaja haluaa EM-kisoihin perhesyistä – ”Toivottavasti perjantaina pääsen laittamaan viestiä”

Julkaistu: 14.11.2019 17:04

Huuhkajien Juha Pirinen haluaa nousta sukunsa parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Huuhkajien puolustaja Juha Pirinen voisi halutessaan pitää tunnuslaulunaan hieman muunneltua versiota Edu Kettusen 1980-luvun hittikappaleesta Lentäjän poika:

”Minä olin futaajan poika, lähes sankari siis itsekin. Vielä potkisin pidemmälle kuin muut, vielä isäänikin paremmin.”

Valkeakoskelainen Pirinen on nimittäin jalkapallosukua. Hänen isänsä Jouko Pirinen pelasi 1980-luvulla silloista SM-sarjaa Hakassa. Joukon veli Jukka puolestaan pelasi hurjat 16 kautta pääsarjatasolla ja voitti mestaruudet Hakassa ja Ilveksessä. Jukka Pirisellä on tilillään myös kolme maaottelua.

Norjalaista Tromsö IL:ää edustava Juha Pirinen kertoo, että perheen futistaustasta on hänen urallaan ollut kahdenlaista hyötyä. Hänen lähellään on aina ollut lajista paljon tietävää keskusteluseuraa. Isä ja poika soittelevat yhä pelien jälkeen ja analysoivat Juhan kehityskohteita. Lisäksi sukulaiset ovat tarjonneet mittatikun, jota tavoitella.

– Mindsettini [ajatustapa] on aina ollut se, että haluan olla parempi kuin setäni ja isäni, Pirinen sanoo.

HJK:ssa kaksi mestaruutta voittanut Juha Pirinen analysoi jo jokin aika sitten saavuttaneensa isänsä saavutukset. Sedän suhteen tilanne on vielä auki.

– Minulla on enemmän maaotteluita kuin Jukalla, mutta hänellä on enemmän kotimaan pääsarjaotteluita kuin minulla. Minä pelaan nyt ulkomailla enkä ole tällä hetkellä tulossa takaisin, joten en ehkä saa saavutettua Jukkaa siinä. Tosin aika silloin 1970- ja 1980-luvuilla oli eri, 17 A-maaottelua pelannut Pirinen pohtii.

– Sen kyllä sanon, että jos me EM-kisoihin mennään, niin meikäläisen saavutukset menevät varmasti ohi Jukasta! Toivottavasti perjantaina pääsen laittamaan Jukalle viestiä.

Jukka Pirinen (numero 15) oli Hakan ja Ilveksen monivuotinen luottopelaaja.

Perjantain ottelun asetelma on varmasti kaikille tuttu, mutta kerrataan se nyt vielä: lyömällä Liechtensteinin Helsingissä Suomi selviää historiansa ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin.

28-vuotias Pirinen suhtautuu otteluun luottavaisesti, mutta ilman uhoa varmasta voitosta. Kova kalamies tietää, että saaliilla on turha rehennellä ennen kuin kala on veneessä.

– Futiksessa kaikki on mahdollista. Olemme itsekin kaataneet ennakkosuosikkeja. Ainoastaan pelillä on merkitystä ja siihen pitää keskittyä, Pirinen sanoo.