Huuhkajat varoittaa Liechtensteinista - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien leiristä tiukka varoitus – Liechtenstein ei ole mikään heittopussi: ”Turha lähteä keulimaan”

Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri lupaa mennä EM-paikan vuoksi vaikka läpi seinästä.

Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri lupaa mennä EM-paikan vuoksi vaikka läpi seinästä.

Julkaistu: 14.11. 9:30

Suomen maajoukkuepelaajat uskovat EM-kisapaikkaan. He eivät kuitenkaan juhli sitä ennen aikojaan.

Liechtenstein on asukasluvultaan vain hieman Keravaa suurempi valtio, jonka jalkapallomaajoukkue on historiansa aikana voittanut vain kaksi karsintaottelua vieraskentällä.

Perjantaina Liechtenstein kohtaa Suomen EM-karsintaottelussa Helsingissä. Pelin panokset ovat valtavat: kukistamalla jalkapallokääpiön Huuhkajat selviää ensimmäistä kertaa koskaan arvokisoihin ja Suomessa alkavat ennennäkemättömät futisbileet.

Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki ehti jo maanantaina luvata suomalaisfaneille voiton, mutta se ei tarkoita sitä, että maajoukkuepelaajat juhlivat kisapaikkaa jo nyt ja lähtevät perjantain peliin takit auki.

– Futiksessa kaikki on mahdollista. Olemme itsekin kaataneet ennakkosuosikkeja. Ainoastaan pelillä on merkitystä ja siihen pitää keskittyä, Huuhkajien puolustaja Juha Pirinen sanoo.

Huuhkajien Juha Pirisen mukaan joukkue keskittyy ammattimaisesti perjantain otteluun.

Huuhkajien Juha Pirisen mukaan joukkue keskittyy ammattimaisesti perjantain otteluun.

Huuhkajien ympärillä on tällä viikolla ollut enemmän pöhinää ja kihinää kuin koskaan. Pirisen mukaan tohina tuntuu hyvältä, koska se kertoo huimasta mahdollisuudesta, jonka joukkue on pelaamalla ansainnut. Otteluun valmistautumiseen huomio ei ole kuitenkaan vaikuttanut.

– Fokus on ollut koko ajan hyvä. Olemme joka jätkä suhtautuneet valmistautumiseen ammattimaisesti. En huomaa siinä mitään eroa näiden karsintojen muihin otteluihin.

Jykevältä topparilta Paulus Arajuurelta kysyttiin keskiviikkona, lupaako hän Pukin tavoin voiton. Siihen Arajuuri ei kuitenkaan lähtenyt, sillä urheilussa kaikki on mahdollista.

– Voin luvata sen, että annamme kaikkemme kentällä ja menemme vaikka seinästä läpi, Arajuuri sanoo.

Hän ei kuitenkaan lähtenyt moittimaan Pukkia liian suurista puheista.

– Olen todella iloinen, että Teemu teki sen lupauksen. On loistavaa, että hänellä on itseluottamus kunnossa. Me tarvitsemme sitä uskoa, Arajuuri sanoi.

Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki on näissä EM-karsinnoissa tehnyt seitsemän maalia. Yksi niistä syntyi kesäkuussa Vaduzissa.

Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki on näissä EM-karsinnoissa tehnyt seitsemän maalia. Yksi niistä syntyi kesäkuussa Vaduzissa.

Suomi on kohdannut Liechtensteinin jo kerran aikaisemmin näissä karsinnoissa. Kesäkuussa Vaduzissa pelattu peli päättyi Huuhkajien 2–0-vierasvoittoon.

Huuhkajien pelaajille jäi siitä pelistä mieleen tiiviisti puolustava vastustaja, joka lähtee tilaisuuden tullen nopeasti vastaiskuihin. Suomen voitosta huolimatta Liechtensteinkin pystyi luomaan tilanteita.

Kaksi kuukautta sitten Kreikka sai Ateenassa kokea, että kääpiövaltiokin osaa tilaisuuden tullen iskeä. Liechtenstein otti tuolloin suurimman helleenien maaperällä napatun torjuntavoiton sitten Thermopylain taistelun ja nappasi 1–1-tasapelin.

– Se oli hyvä muistutus, että Liechtenstein ei ole mikään heittopussi. Me tiedämme, että jalkapallossa kaikki on mahdollista. On turha lähteä keulimaan, Pirinen sanoo.