Huuhkajat varoittaa ”naapureita” kovista bileistä perjantaina - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajat varoittaa ”naapureita” kovista bileistä perjantaina: ”Kutsuille on saapumassa yli 10 000 ihmistä”

Palloliitto jakoi Töölön stadionin lähellä olevien kerrostalon asukkaille ilmoituslappuja, joissa varoitettiin ”kaverikutsujen” aiheuttamasta metelistä.

Julkaistu: 13.11.2019 9:25

Palloliitto äityi hassuttelemaan ennen Suomen jalkapallohistorian tärkeintä ottelua.

Suomi kohtaa Liechtensteinin jalkapallon EM-karsinnoissa perjantaina. Kuten on hyvin tiedossa, Suomi varmistaisi voitolla ensimmäistä kertaa koskaan paikan EM-kisoihin.

Ottelu herättää valtavasti kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla. Kansainvälistä mediaa saapuu Englantia ja Saksaa myöten raportoimaan mahdollisesta Suomen historiallisesta kisapaikasta. Töölön jalkapallostadionin hieman yli 10 000 katsomopaikkaa myytiin loppuun kauan sitten ja lipuista pyydetään huutokauppasivustoilla jopa tuhansia euroja.

Palloliitto pyrkii ottamaan ottelusta ja sen huomioarvosta kaiken irti. Myös huumorille löytyy sijaa. Liitto jakoi Töölön stadionin lähellä olevien kerrostalon asukkaille ilmoituslappuja, joissa varoitettiin ”kaverikutsujen” aiheuttamasta metelistä – kuten kotibileistä ilmoitettaisiin.

Kuva Palloliiton jakamasta ilmoituksesta.

– Tiedoksenne, että aiomme järjestää ystäväni Helmin kanssa isot kaverikutsut Urheilukadun jalkapallostadionilla, Telia 5G Areenalla perjantaina 15.11. klo 19 alkaen, lapussa sanotaan.

Idean isä on Palloliiton myynti- ja markkinointikoordinaattori Niko Kauppinen. Kirjeen kirjoittajiksi kerrotaan Bubi ja Helmi. Nämä ovat miesten jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien sekä naisten joukkueen eli Helmarien maskottien nimet.

– Kutsuille on saapumassa yli 10 000 ihmistä, ja osa vieraista saapuu jopa Liechtensteinista saakka. Heidän pitäisi olla melko hiljaista sakkia, mutta suomalaiset ystävämme tulevat pitämään todella kovaa meteliä noin klo 19.00 – 21.00 välisenä aikana. Harjoitamme muun muassa taukoamatta äänekästä kuorolaulantaa, jota kutsumme chanttaamiseksi. Emme voi olla siitä kovin pahoillamme, sillä nämä kaverikutsut ovat meille niin kovin tärkeät. Monet ystävämme jalkapalloperheessä ovat odottaneet tällaista tilaisuutta vuosia, jotkut jopa vuosikymmeniä.

”Kotibileet” pyritään päättämään viimeistään kello 22.00. Silloin koittaakin useissa taloyhtiöissä hiljaisuus.