Steven Gerrard paljasti: Glen Kamara kiinnostaa useita seuroja - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Steven Gerrard paljasti: Huuhkajien tähden perässä on useita seuroja – ”Ai, mistä tiedän vai?”

Glasgow Rangersin manageri Steven Gerrard ylisti suomalaista keskikenttäpelaajaansa Glen Kamaraa The Scottish Sunin haastattelussa.

Glen Kamara (kesk.) loistaa Huuhkajissa ja Glasgow Rangersissa.

9.11.2019 16:02

Glen Kamara pelaa vahvaa syksyä sekä skottikentillä että Euroopan liigassa. Hiljattain portugalilaista Portoa vastaan hän esti varman takaiskun taidokkaalla putsauksella maaliviivalta.

Rangersin manageri Steven Gerrard – entinen Liverpoolin keskikenttähuippu – kehui Kamaran sopeutumista Skotlannin suurseuraan. Kamara siirtyi Dundeesta Rangersiin viime tammikuussa. Siirtosumma oli naurettavan pieni: 50 000 puntaa (nykykurssilla 58 000 euroa).

– Glen on käynyt läpi hyvän koulutuksen ja se näkyy hänessä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on hyvätapainen nuori mies, joka haluaa oppia ja paiskia töitä. Hän pelaa fantastisesti myös Suomen maajoukkueessa, Gerrard sanoi Scottish Sunille.

Glen Kamara lukeutuu Steven Gerrardin luottopelaajiin.

Gerrard kertoi, kuinka Kamara istui Dundeen penkillä, kun Rangers hankki hänet. Suomalaisella oli sopimusta jäljellä enää muutama kuukausi ja hänet oli pudotettu kokoonpanosta, koska hän ei halunnut tehdä jatkodiiliä pikkuseuran kanssa.

– Joskus vieläkin hämmästelen sitä, kuinka halvalla saimme hänet, Gerrard sanoi.

– Ei hänen tasoisensa pelaaja yleensä liiku niin pienellä rahalla. Olemme ikionnellisia siitä, että saimme hänet tänne pitkällä sopimuksella.

Arsenalin opit näkyvät

Scottish Sun kysyi Gerrardilta, mikä Kamaran siirtosumma mahtaisi olla nyt. Manageri ei halunnut mainita tarkkaa hintaa, mutta kertoi tietävänsä, että Kamara on useiden seurojen kiikarissa.

– Ai, mistä tiedän vai? Koska minulle toimitetaan lista otteluitamme katsomaan tulevista seuroista!

– Jos pelisysteemi ja joukkuetoverit sopivat hänelle, Glen voisi pelata vaikka kuinka kovassa sarjassa.

Glen Kamara pelasti Rangersin takaiskulta Portoa vastaan. Lopulta Rangers löi portugalilaisjätin 2–0.

Toista kauttaan Rangersin peräsimessä oleva Gerrard vakuuttuneensa Kamaran kyvyistä jo ensimmäisenä syksynään seurassa. Ennen ensimmäistä Rangers–Dundee -ottelua manageri analysoi vastustajan joukkueen ja yksi pelaaja pisti silmään teknisten taitojensa ansiosta: Kamara.

24-vuotias Kamara sai futisoppinsa valioliigajätti Arsenalin akatemiassa. Gerrardin mukaan se näkyy.

– Hän on aina pelattavissa. Hän ei koskaan mene piiloon, vaan tarjoaa aina syöttövaihtoehdon ja on valmis ottamaan pallon vastaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Olarin tarmonpesä

Sierraleonelaisten vanhempien poika Glen Kamara syntyi Tampereella ja aloitti futisuransa espoolaisessa Olarin Tarmossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?