Markku Kanervalta tiukka viesti maajoukkuetta välttelevälle superlupaukselle – ”Haluan pelaajalta tiettyä sitoutumista”

Julkaistu:

Huuhkajat
Marcus Forss on yhä sivussa Suomen maajoukkueista.
Keskiviikkona nimettiin Suomen A-maajoukkue EM-karsintaotteluihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan sekä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan.

Yksi nimi oli joukosta poissa: Englannin Ykkösliigassa vahvaa jälkeä tekevä Marcus Forss. 20-vuotias Forss on takonut seitsemän maalia yhdeksässä ottelussa lainaseuralleen AFC Wimbledonille. Siirtohuhujen mukaan hänen perässään on jo valioliigaseuroja, kuten West Ham ja Southampton.

Championshipin Brentfordin omistuksessa oleva Forss on tänä syksynä kuitenkin omasta tahdostaan jättäytynyt pois Pikkuhuuhkajista, koska haluaa keskittyä seurajoukkueuraansa.

Kolmannen polven huippupelaajan Forssin meriitit alkavat kuitenkin olla niin kovia, että kutsu A-maajoukkueeseenkaan ei olisi vääryys. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei ole kuitenkaan nostanut Forssia ainakaan vielä omaan ryhmäänsä. Kanerva haluaisi Forssilta näyttöjä vielä Pikkuhuuhkajissa.

– Haluaisin nähdä hänet ennen kaikkea Suomi-paidassa, Kanerva sanoo.
Kanervan mukaan seurajoukkuenäytöt ovat toki tärkeitä, mutta maajoukkueen toimintakulttuurin oppii vain olemalla mukana maajoukkueessa. Kotimaan edustamisesta kieltäytyminen ei myöskään kerro hyvää pelaajan asenteesta.

– Haluan pelaajalta tiettyä sitoutumista ja halua näyttää, että hän haluaa edustaa Suomea.

– Totta kai seuraamme tarkkaan Forssin peliesityksiä ja toivomme, että ne jatkuvat positiivisina. Aika näyttää, missä vaiheessa hän näyttää sellaisen signaalin, että on valmis A-maajoukkueeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt