Markku Kanervalla pahoja pulmia ratkaisevan Liechtenstein-pelin alla - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien Markku Kanervalla pahoja pulmia ratkaisevan Liechtenstein-pelin alla

Huuhkajilla on laitapakkiongelma ratkaisevissa EM-karsinnoissa Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.

Markku Kanerva valitsi Huuhkajat EM-karsintojen päätösotteluihin.

6.11.2019 12:53

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona joukkueensa marraskuun puolivälin ratkaiseviin EM-karsintaotteluihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.

Suurin pula Suomella on tällä hetkellä laitapuolustajista. Vakiokokoonpanon miehistä sivussa ovat sekä oikea pakki Albin Granlund että vasen pakki Jere Uronen.

Belgian mestaria Genkiä edustava Uronen kärsii nilkkavammasta, ja ruotsalaisen Örebron pelaajalla Granlundilla on ongelmia takareitensä kanssa.

Granlund saattaa kuitenkin vielä toipua ajoissa.

– Hän mahdollisesti tulee joukkueeseen mukaan. Ryhmää tullaan vielä täydentämään 1–2 pelaajalla. Nyt on nimetty vain kuusi puolustajaa, Kanerva sanoo.

Kanerva nimesi Huuhkajiin nyt vain kaksi luontaista laitapuolustajaa: Jukka Raitalan ja Juha Pirisen. Särkymisvaraa ei juuri siis ole.

Pakkihuolia pahentaa se, että EM-karsintaryhmässä aiemmin mukana ollut Interin oikea puolustaja Niko Markkula kärsii lonkkavammasta.

Mahdollisina korvaajina Kanerva väläytti Joona Toivion ja Thomas Lamin nimet. Toppari Toivio on ennenkin pelannut maajoukkueessa laitapuolustajana ja Lamilla on seurajoukkuekokemusta laitapakin paikalta.

Yksi mahdollinen pakki on puolestaan vetämässä itse viivaa oman nimensä yli. Skotlannin liigassa vahvaa syksyä pelannut Nicholas Hämäläinen on ollut hiljattain toisen kotimaansa USA:n alle 23-vuotiaiden maajoukkueen matkassa.

Hämäläinen debytoi Suomen A-maajoukkueessa viime talven harjoitusottelussa Viroa vastaan, mutta ei tuolloin vakuuttanut vielä Kanervaa. Nyt päävalmentaja voisi olla halukas harkitsemaan uudestaan. Hämäläinen ei Kanervan mukaan ole vielä tehnyt lopullista valintaansa.

– Toivottavasti hän tulisi päävalmentajan kanssa juttelemaan, mikä hänen tilanteensa on, Kanerva sanoo.

Suomi kohtaa Liechtensteinin perjantaina 15. marraskuuta Helsingissä ja Kreikan maanantaina 18. marraskuuta Ateenassa. Pelin henki on selvä: jo futiskääpiö Liechtensteinin voittamalla Huuhkajat sinetöi historiallisen EM-kisapaikan.

Juttua päivitetty klo 14.26. Täsmennetty Nicholas Hämäläisen tilannetta.

Kanervan valinnat

Suomen miesten maajoukkue EM-karsintaotteluihin:

Maalivahdit: Lukas Hradecky Bayer Leverkusen, Anssi Jaakkola Bristol Rovers, Jesse Joronen Brescia.

Kenttäpelaajat: Joona Toivio Häcken, Paulus Arajuuri Bröndby, Jukka Raitala Montreal, Sauli Väisänen Chievo Verona, Juha Pirinen Tromsö, Leo Väisänen Den Bosch, Joni Kauko Esbjerg, Tim Sparv Midtjylland, Glen Kamara Rangers, Rasmus Schüller Minnesota, Robin Lod Minnesota, Fredrik Jensen Augsburg, Robert Taylor Tromsö, Simon Skrabb Norrköping, Pyry Soiri Esbjerg, Teemu Pukki Norwich City, Joel Pohjanpalo Leverkusen, Jasse Tuominen Bate Borisov, Thomas Lam Zwolle.

Päävalmentaja: Markku Kanerva.

Suomi kohtaa 15. marraskuuta Helsingissä Liechtensteinin ja 18. marraskuuta Ateenassa Kreikan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?