Tässä ovat Huuhkajat ratkaiseviin EM-karsintaotteluihin – paljon poissaolijoita: ”Joukkueen kasaamisen suhteen oli paljon mietittävää”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

huuhkajat
Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut joukkueensa EM-karsintaotteluihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.
Markku Kanerva on julkistanut joukkueensa ensi viikon perjantaina pelattavaan Liechtenstein-otteluun sekä myöhempään Kreikka-peliin.

Sivussa ovat Petteri Forsell, Jere Uronen, Albin Granlund ja Lassi Lappalainen. Uusina niminä ovat mukana Thomas Lam ja Robert Taylor. Joukkueeseen valittiin tässä vaiheessa 22 pelaajaa normaalin 23 pelaajan sijaan.

Joukkueessa on vähänlaisesti laitapuolustajia, mutta Kanerva uskoo ryhmän moniulotteisten pelaajien paikkaavan tilannetta. Interissä hyvän kauden pelannut Niko Markkula oli Kanervan tutkalla, mutta päävalmentajan mukaan hän kärsii lonkkavammasta.

– Joona Toivio on pelannut myös oikeana pakkina. Lam pelaa seurajoukkueessaan topparina mutta on pelannut myös laitapakkina. Hän on käyttökelpoinen myös keskikentällä.
Viime maaotteluissa kolhuja kärsineet Paulus Arajuuri ja Tim Sparv ovat ryhmässä mukana, mutta heidän pelikuntonsa ei ole vielä täysin varmaa.

– Molempien toipuminen on sujunut odotetusti. Toivottavasti molemmat ovat seurajoukkueidensa kokoonpanoissa viikonloppuna ja saavat peliaikaa. He ovat pieniä kysymysmerkkejä. Joukkueen kasaamisen suhteen oli paljon mietittävää.

Artikkeliin lisätty Huuhkajien ja Pikkuhuuhkajien kokoonpanoluettelot.

Suomen A-maajoukkue ja alle 21-vuotiaiden maajoukkue tuleviin karsintaotteluihin

Suomen miesten maajoukkue EM-karsintaotteluihin:

Maalivahdit: Lukas Hradecky Bayer Leverkusen, Anssi Jaakkola Bristol Rovers, Jesse Joronen Brescia.

Kenttäpelaajat: Joona Toivio Häcken, Paulus Arajuuri Bröndby, Jukka Raitala Montreal, Sauli Väisänen Chievo Verona, Juha Pirinen Tromsö, Leo Väisänen Den Bosch, Joni Kauko Esbjerg, Tim Sparv Midtjylland, Glen Kamara Rangers, Rasmus Schüller Minnesota, Robin Lod Minnesota, Fredrik Jensen Augsburg, Robert Taylor Tromsö, Simon Skrabb Norrköping, Pyry Soiri Esbjerg, Teemu Pukki Norwich City, Joel Pohjanpalo Leverkusen, Jasse Tuominen Bate Borisov, Thomas Lam Zwolle.

Päävalmentaja: Markku Kanerva.

Suomi kohtaa 15. marraskuuta Helsingissä Liechtensteinin ja 18. marraskuuta Ateenassa Kreikan.

Alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue EM-karsintaotteluun:

Maalivahdit: William Jääskeläinen Crewe, Hugo Keto Brighton.

Kenttäpelaajat: Aapo Mäenpää IFK Mariehamn, Miko Virtanen Arbroath, Aapo Halme Barnsley, Juhani Pikkarainen KPV, Jonas Häkkinen VPS, Juho Hyvärinen RoPS, Joonas Sundman SJK, Kaan Kairinen HJK, Jaakko Oksanen Brentford, Lucas Lingman RoPS, Eetu Vertainen HJK, Kevin Kouassivi-Benissan RoPS, Jasin Assehnoun FC Lahti, Onni Valakari Tromsö, Saku Ylätupa AIK, Mikael Soisalo Zulte Waregem, Enoch Banza KPV, Benjamin Källman Viking.

Päävalmentaja: Juha Malinen.

Suomi kohtaa 14. marraskuuta Voluntarissa Romanian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt