Miten saa lippuja Huuhkajien peleihin, jos Suomi pelaa EM-kisoissa? Näin Palloliitto vastaa

Julkaistu:

Huuhkajat
Huuhkajien pelien pääsylippukysymykset puhuttavat jalkapallon ystäviä.
Jalkapallon A-maajoukkueen hienot otteet EM-karsinnoissa ovat poikineet Palloliitolle reippaasti lipputuloja. Kuluvan syksyn karsintaottelut myytiin loppuun jo kesä-heinäkuun vaihteessa.

Tällä hetkellä urheiluväki himoaa pääsylippuja 15. marraskuuta Helsingissä pelattavaan kotiotteluun Liechtensteinia vastaan. Voitolla Suomi varmistaisi paikan ensi kesän EM-kisoihin.

Ilmassa on kysymys, paljonko Palloliitto olisi saanut myytyä pääsylippuja ratkaisukamppailuun, mikäli se olisi pelattu Telia-stadioniin sijaan viereisellä, remontissa olevalla Olympiastadionilla.

– Tuotot olisivat olleet luonnollisesti suuremmat, mikäli meillä olisi suurempi stadion käytössä. On selvää, että varsinkin näihin syksyn peleihin olisimme saaneet runsaasti katsojia Olympiastadionille, Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori sanoo.

Miksi Armenia-peli ei ollut Helsingissä?

Suomi voitti tiistaina Armenian 3–0 Turun Veritas-stadionilla, jonka kapasiteetti on ainoastaan noin 7 700 paikkaa.

Miksi ottelua ei viety jo tässä vaiheessa Helsinkiin Telia-stadionilla, jossa kapasiteetti olisi ollut noin 3 000 paikkaa isompi kuin Turussa ja samalla lipputulot olisivat olleet isommat?

– Lipputuloja olisi toki voinut tulla Helsingissä enemmän, mutta pelialusta painoi päätöksiä tehdessä. Turussa on hyvä luonnonnurmi. Liechtenstein-ottelu vietiin Turusta Helsinkiin, koska marraskuussa ei ole takeita, pystyykö luonnonnurmella pelata, Erävuori jatkaa.


Pääsyliput Huuhkajien kotiotteluun Liechtensteinia vastaan on tällä hetkellä varattu loppuun. Mikäli lippuja vapautuu myyntiin esimerkiksi vieraskannattajien kiintiöstä, niiden hinta ei tule muuttumaan.

– Vapautuvissa lipuissa on sama hinta kuin vastaavalle paikalle on myyty aikaisemmin. Myyntiin tuleville lipuille ei ole luvassa korotettuja hintoja.

Entä EM-kisojen pääsyliput?

Mikäli Suomi selviää ensi kesän EM-kisoihin, Palloliitto ei aio puuttua eri puolilla Eurooppaa pelattavan lopputurnauksen lipunmyyntiin.

– Emme todennäköisesti myy päälippuja otteluihin Palloliiton kautta suoraan. Saamme tarkemmat tiedot lipunmyynnistä vasta kun kaikki lopputurnausjoukkueet ovat selvillä, Erävuori taustoittaa ja jatkaa:

– Euroopan jalkapalloliitto aloittaa EM-kisojen lipunmyynnin joulukuussa. Meillä ei ole tässä vaiheessa tarkkaa tietoa, kuinka se tullaan suorittamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt