Huuhkajien Petteri Forsell teki upean eleen junioreille – toteutti 8-vuotiaan pojan toiveen ja ajoi vajaan 50 kilometrin päähän

Petteri Forsell järjesti Rajamäen Kehityksen 8–9-vuotiaille futisjunnulle ikimuistoisen elämyksen.

Molemminpuolinen ilo. Rajamäen Kehityksen junioreilla oli hauskaa, kun tähtipelaaja Petteri Forsell ilmestyi RaKen kotikentälle. Tilanteesta nautti myös Forsell itse.

17.10.2019 6:49

– Milloin Petteri tulee pelaamaan?

Rajamäen tekonurmikentällä Nurmijärvellä kuului keskiviikkona alkuillasta piinaavaa odotusta huokuva kysymys.

Vaikka Rajamäen Kehityksen 8–9-vuotiaiden joukkueella ei olekaan syysloman takia virallisia harjoituksia, iso osa joukkueesta oli paikalla. Puskaradio kun oli kertonut, että kentällä vierailisi HJK:n tähti ja Huuhkajissa pelaava Petteri Forsell.

Ja kyllähän Forsell vieraili. Reilun tunnin omatoimisen harjoituksen ohella Forsell ehti potkia poikien kanssa, asettua yhteiskuviin ja jakaa nimmareita.

Minkälaista oli, kun Suomen tähtipelaaja ilmaantui samalle kentälle?

– Aika kivalta! Oli sillä ainakin paljon paremmat potkut kuin minulla, 10-vuotias Aleksi Litukka ilmaisi.

Forsellin saaminen Rajamäen tekonurmikentälle oli pienimuotoinen ihme – ja osoitus sosiaalisen median voimasta. Idean isä oli RaKen juniorivalmentaja Jani Karhulahti, joka katseli tiistai-illan Suomi–Armenia-ottelun poikansa kanssa.

Aleksi (vas.) ja Aku Litukkaan tähtipelaajan vierailu teki ison vaikutuksen.

Karhulahden poikaa alkoi harmittaa, kun Forsell ei päässyt ottelussa kentälle, ja niinpä Karhulahti välitti Twitterin kautta poikansa pyynnön Forsellille.

– Ois kiva kattoo, miten se pelaa, kun meillä on sama pelityyli, niin voisin oppia jotain uutta. Voitko kysyä, pääseekö se torstaina veteleen tohon tekikselle, kuului Karhulahden 8-vuotiaan Jonni-pojan harras toive.

Forsellin ehdotuksen jälkeen päivä vaihtui keskiviikoksi.

– Poika oli todella innoissaan aamulla, kun kerroin uutisen. Päivä oli aika pitkä odottaa, Karhulahti naureskeli yhteiskuvien välissä.

– Meillä kävi mieletön tuuri, että juuri Forsell innostui tulemaan. Melkein kaikki muut pelaajat ovat lentäneet seurojensa palvelukseen keskiviikon aikana, Karhulahti lisäsi.

Petteri Forsellin nimikirjoitus oli haluttua tavaraa.

Karhulahti oli itsekin innoissaan, kun hän katseli onnesta loistavaa poikajoukkoa.

– Tämä oli makea juttu, todella iso tapaus pojille! Kun joukkueen harjoitukset jatkuvat ensi viikolla, joukossa voi olla aika monta petteriforsellia, Karhulahti hymyili.

Forsell itse oli melkoisen otettu saamastaan huomiosta. Hän kertoi innostuneensa spontaanisti Karhulahden lähettämästä twiitistä.

– Olen tällä kentällä ensimmäistä kertaa. Olin jo päättänyt, että treenaan keskiviikkona joka tapauksessa omatoimisesti, koska en päässyt Armeniaa vastaan kentälle ja koska meillä oli HJK:n kanssa vapaata. Minulle oli ihan sama, millä kentällä treenaan, vajaan 50 kilometrin päähän Nurmijärvelle ajellut Forsell sanoi.

– Toivoin itsekin pikkujuniorina, että joku tähtipelaaja olisi joskus tullut treeneihin. Jos tästä edes yksi poika innostuu, niin sehän on vain erittäin kiva, Forsell hymyili.

Petteri Forsell ehti myös harjoitella Rajamäen tekonurmikentällä.

Forsell kehui vuolaasti Huuhkajien tunnelmaa Armenia-ottelun jälkeen.

– Ja tunnelma vain nousi myöhemmin illalla, kun Kreikka voitti Bosnian, Forsell hymyili.

Viimeiset EM-karsintaottelut pelataan vasta marraskuun puolivälissä. Forsell on sikäli tyytyväinen, että HJK:n pelit jatkuvat ensi viikonlopun jälkeenkin, kun Klubi pelaa Veikkausliigan jälkeen sarjan lopputurnauksessa viimeisestä europaikasta.

– Se on totta. On minulle hyvä homma, että pelit jatkuvat lähemmäs viimeistä karsintaikkunaa. Ja erityisesti pelit, joissa on isot panokset, koska tulin peleihin mukaan vasta loppukesästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?