Huuhkajien EM-karsintaotteluun Liechtensteinia vastaan ei ole nyt yhtään pääsylippua vapaana: ”Niitä voi vielä tulla”

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomella on seuraavassa karsintaottelussaan Liechtensteinia vastaan mahdollisuus varmistaa historiallinen EM-kisapaikka.
Suomen jalkapallomaajoukkue otti hienon voiton Armeniasta tiistai-iltana Turun Veritas-stadionilla. 3–0 päättyneessä ottelussa Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Fredrik Jensen sekä Teemu Pukki kahdesti.

Myöhemmin samana iltana Kreikka kaatoi Bosnia-Hertsegovinan kotikentällään 2–1. Tulos tarkoitti, että Suomella on mahdollisuus varmistaa paikka ensi kesän EM-turnaukseen kotiottelussa Liechtensteinia vastaan 15. marraskuuta.

Lue lisää: Nyt on Huuhkajien EM-paikka enää sinettiä vaille! Kreikka löi Bosnian ja teki jättipalveluksen Suomelle

Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedottajan Mikael Erävuoren mukaan marraskuun Liechtenstein-otteluun ei ole tällä hetkellä myynnissä lippuja.

– Tilanne on tällä hetkellä se, ettei yhtään lippua ole myynnissä. Kaikki liput on myyty tai varattu, vahvistaa Erävuori.

Hänen mukaan lippuja tulee todennäköisesti vielä myyntiin.

–  Näissä otteluissa on pakollisia lippuvarauksia vieraskannattajille. Myös Uefalle on varattu lippuja. Uskon, että vieraskannattajien kiintiöstä vapautuu tässä ottelussa jonkin verran paikkoja.

–  Marraskuun alussa tulemme saamaan tiedon kuinka paljon Liechtensteinin kannattajat ovat lippuvarauksiaan käyttäneet ja sitä kautta uusia lippuja voi tulla vielä myyntiin, kertoo Erävuori.

Siirtyminen tekonurmelle

Ottelu tullaan pelataan tekonurmella Telia 5G-areenalla Helsingissä.

Stadionin kapasiteetti on virallisesti 10 770 katsojaa. Karsintaottelussa kapasiteetti putoaa Erävuoren mukaan noin 200 paikan verran.

–  Kapasiteetti riippuu paljon siitä, mihin tv-kamerat sijoitetaan. Ne tulevat väkisin viemään jonkun verran katsomopaikkoja. Toinen vaikuttava tekijä on kuinka paljon Liechtensteinista tulee vieraskannattajia. Kapasiteetti on vähän alle 10 500.


Erävuoren mukaan stadionille ei olla tekemässä lisäyksiä ennen Suomen jalkapallohistorian tärkeintä ottelua.

–  Lisäyksiä ei ole tulossa, ei edes lisäkatsomoa. Katsomon täytyisi olla kiinteä katsomo ja se ei näin lyhyellä aikataululla ole mahdollista, Erävuori kertoo.

–  Normaalit ottelujärjestelyt ovat olleet käynnissä jo pitkään. Eilen kuitenkin selvisi marraskuun ottelun panos ja sen pohjalta lähdemme ottelutapahtumaa rakentamaan.

Lue lisää: Kommentti: Hyviä uutisia EM-unelmille – Suomi on toipunut ja voi hyvin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt