Pommi teloi Veli-Pekan jalan Huuhkajien pelissä – ”Lensin noin metrin verran räjähdyksen voimasta”

Armenian fanikatsomosta heitettiin pommi viereiseen katsomoon Huuhkajien avausmaalin jälkeen.

Turkulaisen Veli-Pekka Huotarin jalan alla räjähti pommi tiistaina pelatussa EM-karsintaottelussa Suomi–Armenia.

16.10.2019 11:41

Turkulainen Veli-Pekka Huotari, 36, iloitsi tuhansien muiden katsojien kanssa Huuhkajien Fredrik Jensenin tekemästä maalista avauspuoliajalla, kunnes jalan alla pamahti Armenian fanikatsomosta heitetty pommi.

– Armenian kannattajat provosoituivat, kun juhlimme muiden fanien kanssa Suomen avausmaalia. Huomasin, että muutama heistä yritti päästä Suomen katsomoon. Sitten jysähti, Huotari kertoo Ilta-Sanomille.

Huotari seurasi ottelua O-katsomosta eli aivan N-katsomoon sijoitettujen Armenian kannattajien vieressä.

Huotarin jalka oli keskiviikkoaamuna turvoksissa ja naarmuilla.

– Olen varma, että pommi heitettiin Armenian katsomosta. Olin kääntynyt tulostaululle päin, ja pommi tuli takaani. Poliisi kertoi minulle jälkikäteen, että tekijä on saatu kiinni.

Huotari vietiin välittömästi stadionin vieressä olleeseen ambulanssiin, jossa hänen jalkaansa hoidettiin.

– Lensin noin metrin verran räjähdyksen voimasta. Luulin ensin, että paine teki jalasta tunnottoman. Kun otin ambulanssissa kengän pois jalasta niin huomasin, että veri oli valunut sukastani läpi.

Onni onnettomuudessa

Huotarilla oli onnea, että pommi räjähti jalan alla.

– Onneksi pommi ei räjähtänyt kymmenen senttiä ylempänä. Oli lähellä, että koko jalkaterä ei lähtenyt. Minulla oli nahkakengät jalassa. Sirpaleet menivät sentin paksuisesta nahkasta läpi, joten paineen on täytynyt olla todella kova.

– Aamulla huomasin, että sirpaleita oli tullut myös sisäreiteen parinkymmenen sentin päähän nivusista. Sen verran pikkupoikana leikin ilotulitteilla, että tämä oli selvästi kovempi pommi kuin 90-luvun tykinjytkyt.

Huotari sanoo, että tilanteessa oli ainekset paljon pahempaankin onnettomuuteen.

– O-katsomossa oli naisia, lapsia ja vanhuksia. Parin metrin päässä minusta peliä katsoi noin 12-vuotias poika. Edessäni ollut vanhempi herrasmies ei tullut enää toiselle puoliajalle katsomoon. Hän valitti korviaan.

Paikkaustoimenpiteiden jälkeen Huotari palasi katsomaan pelin loppuun. Tänään hän menee ambulanssissa saatujen ohjeiden mukaisesti lääkäriin tarkastuttamaan, ettei jalkaan ole jäänyt sirpaleita.

– Säikähdin todella paljon. Toisen puoliajan seuraamisesta ei tullut mitään. Mietin vain, milloin pamahtaa seuraavan kerran.

Avauskokoonpanoon noussut Fredrik Jensen vei Huuhkajat 1–0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla.

Huotari on kova futisfani, alasarjapelaaja ja turkulaisen Interin juniorivalmentaja. Hän pyrkii käydä katsomassa kaikki Huuhkajien kotiottelut, mutta ei ole koskaan törmännyt vastaavaan vaaratilanteeseen.

– En todellakaan. Tämä oli täysin selvästi vahingoittamisyritys. En halua marttyyrin viittaa, mutta tällainen ei kuulu jalkapalloon.

Vain yksi tyhjä penkkirivi välissä

Huotari ihmettelee, että Armenian kannattajia ei oltu kunnolla eristetty muista katsomoista.

– Välissä oli vain yksi tyhjä penkkirivi, eikä järjestysmiehiä ollut riittävästi. Se tuntui hieman erikoiselta, koska osa Armenian kannattajista oli peittänyt kasvonsa maskeilla ja huiveilla.

Huotarin turvonneen jalan haavat ja mustelmat ovat vielä sen verran kipeät, että hän kävelee ontuen.

Se kuitenkin helpottaa, että Huuhkajien EM-kisapaikka on sinettiä vaille varma.

– Riven johdolla me mennään kisoihin. Se on pääasia.

Katsomossa räjähtäneestä pommista uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Huuhkajat iloitsivat kannattajien kanssa. EM-kisapaikka on nyt todella lähellä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?