Kiitos Kreikka! Huuhkajafanit innostuivat Bosnia-voitosta ja pistivät Demis Roussosia soimaan, ouzoa lasiin ja jalalla sirtakiksi

Kreikan velat muuttuivat saataviksi Bosnia-voiton jälkeen.

Kiitos, Kreikka!

16.10.2019 10:08

Suomalaiset ovat ylistäneet tiistai-illasta lähtien vuolaasti Kreikkaa ja kreikkalaisia, kun helleenien A-maajoukkue kaatoi Bosnia-Hertsegovinan 2–1 ja nosti Huuhkajat entistä lähemmäs EM-lopputurnauspaikkaa jalkapallossa.

Sosiaalinen media täyttyi viesteistä, joiden teemana oli ”kiitos Kreikka”. Osa myös muistutti, että Kreikan talouskriisistä johtuneet velat voisi nyt unohtaa, kun maa maksoi vanhat pankkituet ja muut takaisin täydellä pistepotilla Ateenassa.

Entinen liigapelaaja, VPS:ää edustanut Rami Louke lupasi twiitissään kuunnella koko päivän 1970-luvun suurta kreikkalaislaulajaa Demis Roussosta ja muistella Pythagoraan lausetta.

Myös kreikkalaiset kansantanssit olivat suosittua videomateriaalia suomalaisten hehkutusviestien yhteydessä.

Ouzopullojakin oli availtu Ateenan voiton kunniaksi.

Myös politiikan tekijät olivat hereillä. Innokas huuhkajakannattaja Paavo Arhinmäki totesi, että ”velat ovat muuttuneet saataviksi”.

Huuhkajafanit voivat kiittää kreikkalaisia konkreettisesti 18. marraskuuta Ateenassa pelattavassa karsintapelissä, mikäli Suomi on lyönyt sitä ennen Liechtensteinin kotonaan ja varmistanut historiallisen kisapaikan.

Evangelo Pavlidis juhlii avausosumaa Bosnian verkkoon tiistai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?