Huuhkaja-tuomio: Pukki ja ”Pikku” loistivat Armenian kaadossa, jo on aikoihin eletty – Suomella on nyt positiivinen hyökkääjäongelma

IS:n raati arvioi tiistain Armenia-ottelun. Muutama nimi nousi kolmikolla esiin.

Fredrik Jensen (vas.) ja Teemu Pukki juhlatuulella.

16.10.2019 7:02

Marko Rajamäki, IS:n asiantuntija

Puheenaihe: Ennen peliä monen mielipide oli, että Joel Pohjanpalon pitää aloittaa Teemu Pukin kärkiparina. Valmennuksen valinta oli kuitenkin Fredrik Jensen. Jälleen kerran Markku Kanervan valmennusryhmä teki oikean valinnan. Jensen oli erinomainen ja pääsi erikoistilanteesta tekemään tärkeän 1–0-johtomaalin.

Punainen kortti: Markku Kanervan lippalakki. Päävalmentaja teki hyvän pelisuunnitelman, valitsi oikeat pelaajat sitä toteuttamaan ja sai nostettua joukkueen pelillisesti omalle tasolleen heikon Bosnia ja Hertsegovina -ottelun jälkeen. Kanervan lippisvalinta meni kuitenkin metsään. Kukaan ei ole täydellinen.

Tähti: Jälleen kerran päivän tähti on Teemu Pukki. Hän teki kaksi maalia ja ison työmäärän myös puolustuspelissä. Pukki on ollut loistava Kansojen liigasta saakka ja hän on tämän hienon joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Pukin johdolla Suomi on nyt vahvasti kiinni historiallisessa lopputurnauspaikassa.

Teemu Pukki viimeisteli kaksi maalia.

Päivän tyyli: Mika Väyrynen on Palloliiton uusin gladiaattori. Maailmanmies kävi tyylillä noutamassa palkintonsa ennen peliä. Väyrynen on loistava pelaaja, hyvä tv-studiossa ja tuleva huippuvalmentaja.

Päivän ilmiö: Pelistä puuttui vammojen takia kaksi tärkeää miestä: Paulus Arajuuri ja Tim Sparv. Penkiltä löytyivät Sauli Väisänen ja Joni Kauko. He pelasivat loistavasti, eikä meidän tarvitse pelin jälkeen keskustella poissa olijoista, vaan voimme keskittyä analysointiin ja voitosta nauttimiseen. Suomi on joukkue isolla J:llä.

Janne Kosunen, IS:n urheilutoimittaja

Puheenaihe: Suomi on matkalla kohti EM-kisoja! Unelma on muuttumassa vihdoinkin todeksi, kiitos tuon ryhdikkään, nöyrän ja silti niin kovan huuhkajajengin. Kotivoitto Armeniasta näytti, että yksi Bosnia-tappio aikaisemmin oli vain väliaikainen notkahdus.

Punainen kortti: Vaikka pidin Suomen voittoa jo etukäteen selvänä asiana, silti Armenia oli valtava pettymys. Nopeita jalkoja ja tekniikkaa riitti, mutta todellisuudessa joukkueesta ei ollut Suomelle kunnon vastusta.

Tähti: Teemu Pukki is back! Maaliton kausi romukoppaan kahdella käytännössä identtisellä maalilla. On hän niin kylmä jätkä noissa tilanteissa, että nurmikin on jäätyä hänen kenkiensä alla.

Päivän tyyli: Paulus Arajuuri ja se hymy kansallislaulun aikana! Ei haitannut, vaikkei hän pelannut. Hän hymyili nyt katsomossa – ja epäilemättä piti illan aikana näkemästään. Ottelun jälkeen hymynaamoina oli koko Suomen joukkue.

Markku Kanervalla oli ottelun aikana käytössä lippalakki.

Päivän ilmiö: ”Tahdooooon, rakastella Riveäää!” Suomen kannattajakatsomo lauloi toisella puoliajalla. Vaikka kysymys on arvostuksen osoittamisesta eikä niinkään sanoista tekoihin -laulusta, päävalmentaja ”Rive” Kanervan jättisuosio on päivänselvä.

Mikko Knuuttila, IS:n urheilutoimittaja

Puheenaihe: Maalintekijöinä Armeniaa vastaan olivat ”Pikku” (Fredrik Jensen) ja Pukki. Pikkupukki-kärkiparissa olisi samanlaista legenda-ainesta kuin esimerkiksi Blackburnin 1990-luvun SAS-duossa (Shearer & Sutton). Tosin Joel Pohjanpalo antoi taas vahvan näytön taidoistaan – Suomella on nyt yllättäen positiivinen hyökkääjäongelma!

Punainen kortti: Vessajonot. Toisen jakson alussa katsomossa oli vielä melko tyhjää. Raportit kertoivat, että Veritas-stadionin palveluille oli niin paljon kysyntää, että vartti jonossa ei riittänyt alkuunkaan. Harvoin Turussa katsomot pullistelevat futismatsissa, mutta kun näin käy, homman pitäisi toimia muuallakin kuin kentällä.

Tähti: Pukki-party on syystäkin jälleen käynnissä, mutta maaotteluviikon sykähdyttävin tarina on kuitenkin Joel Pohjanpalon väkevä paluu puolentoista vuoden vammahelvetin jälkeen. Maali ja maalisyöttö kahteen otteluun on huikaiseva saldo. Jasse Tuomisen matka takaisin avaukseen muuttui valovuoden mittaiseksi.

Teemu Pukki kaatui juuri kriittisellä hetkellä.

Päivän tyyli: Muta. Teemu Pukin pelipaidan etupuolen väri muuttui valkoisesta ruskeaksi jo varhain avausjaksolla. Pukki oli avata Suomen maalihanat kurottamalla Jere Urosen keskitykseen, mutta hänen jalkansa tökkäsi maalinedustan mutalammikkoon ja hallittu liuku muuttui kaatumiseksi. Onneksi tämä ei maksanut Suomelle.

Päivän ilmiö: Pasi Rautiainen oli jälleen vauhdissa Viasatin studiossa. Miehen villinä rehottanut kuontalo herätti runsaasti keskustelua siitä, ketä ”Pakilan Keegan” nykyhabituksessaan muistuttaa. Joku irvileuka sanoi Rautiaisen curlygirl-methodin menneen liian pitkälle. Toinen näki hänessä Phil Spectorin kaksoisolennon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?