Nyt on Huuhkajien EM-paikka enää sinettiä vaille! Kreikka löi Bosnian ja teki jättipalveluksen Suomelle

Kreikan voitto Bosniasta on loistava uutinen Huuhkajille.

Kreikan Evangelos Pavlidis juhli avausmaaliaan.

15.10.2019 23:38

Kreikka–Bosnia lopputulos 2–1

Kreikka löi EM-karsintojen tiistai-illan myöhäisottelussa Bosnian ja teki valtavan palveluksen Huuhkajille. Kun J-karsintalohkossa on jäljellä enää kaksi ottelua, Huuhkajat on kiinni lohkon kakkossijassa viiden pisteen erolla Bosniaan ja Armeniaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että voittamalla Liechtensteinin marraskuussa Helsingissä Suomi varmistaa kisapaikkansa jo ennen lohkon päätösottelua. Liechtenstein-voitolla Suomen piste-ero vastustajiin pysyy silloin viidessä pisteessä, kun jaossa on enää kolme pinnaa.

Ensi kesänä pelattavaan EM-lopputurnaukseen selviää jokaisen karsintalohkon kaksi parasta maata. Italia on jo varmistanut J-lohkon voiton ja EM-kisapaikkansa. Tiistai-iltana Italia löi Liechtensteinin vieraskentällä 5–0.

Kreikka ratkaisi lopussa

Bosniaa vastaan todella vahvasti pelannut Kreikka meni avausjaksolla 1–0-johtoon, kiitos Evangelos Pavlidisin 30. peliminuutilla laukoman maalin.

Pavilidisilla oli tilaisuus tehdä toinen maali pian osumansa jälkeen, mutta kun hän ei käyttänyt tilaisuuttaan hyväkseen, Bosnia iski. Amer Gojak ohjasi Sead Kolasinacin matalasta keskityksestä tasoitusosuman.

Toisella jaksolla Kreikka hallitsi entistä selkeämmin kenttätapahtumia, Kreikkalaiset mm. osuivat kahdesti Bosnian maalipuihin.

Lopulta Kreikka onnistui tekemään 2–1-maalin 88. peliminuutilla. Bosnian Adnan Kovacevic sohi kreikkalaiskeskityksen maalin edestä omaan maaliin.

J-lohkon viimeiset ottelut:

15.11. Suomi–Liechtenstein, Armenia–Kreikka, Bosnia–Italia

18.11. Liechtenstein–Bosnia, Italia–Armenia, Kreikka–Suomi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?